Am vrut initial sa scriu un pamflet, pornind de la anuntul reprezentantilor FMI, privind recesiunea severa catre care se indreapta Romania. De fapt, l-am si scris, imaginand reactiile premierului si pe cele ale oficialilor BNR. Desigur, fiind vorba de un pamflet, erau reactii prin care respectivii negau recesiunea, invocand definitii de prin tratatele de economie, astfel incat sa le iasa lor jocurile.

Nu am mai postat, insa, nimic. Cred ca acum, cand deja lucrurile sunt mai mult decat evidente, e nevoie de luari de pozitii serioase. Boc nu are ce cauta in fruntea Guvernului, pe bune. Pogea nu are ce cauta in asemenea vremuri la Finante. E un tip ok, dar nu ca ministru in perioada de criza. Videanu ar trebui sa ramana un intreprinzator privat fara contracte cu Statul.

Acum ar fi nevoie de un Daianu la Finante si un Isarescu ca premier. Nu poti pune un expert in pantofarie sef la raionul de carne, ca te ia imediat la intrebari de ce nu au carnatii tocuri. Asta face Boc acum. Din pacate, nimeni nu-i da jos ochelarii sa-l intrebe pur si simplu: “Tu ce cauti ma, aici?”

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.