Avocati ai guvernului american si ai gigantului bancar elvetian UBS AG au anuntat un judecator federal din Miami ca au ajuns la o intelegere intr-un caz legat de conturile secrete si legile bancare din Tara Cantoanelor, informeaza CNN. Guvernul de la Washington doreste sa afle numele a circa 52.000 de americani, despre care Internal Revenue Service (IRS) e convins ca ascund peste 15 miliarde de dolari in conturi secrete din Elvetia.

Acordul la care s-a ajuns indica faptul ca un eventual proces ar putea fi evitat.

Avocatii i-au spus judecatorului Alan Gold ca un acord a fost "aprobat", insa au indicat ca va mai dura cateva zile pana ce documentele vor fi semnate oficial.

Nu au fost anuntate detalii legate de intelegere, iar o infatisare stabilita pentru luni, in fata judecatorului din Miami, a fost anulata.

Guvernul de la Washington doreste sa afle numele a circa 52.000 de americani, despre care Internal Revenue Service (IRS) e convins ca ascund peste 15 miliarde de dolari in conturi secrete din Elvetia.

Evaziunea fiscala nu este considerata o crima in Elvetia, in timp ce dezvaluirea numelor clientilor este o ofensa criminala. Directorii si angajatii bancilor care dezvaluie numele clientilor sunt pasibili de amenda, inchisoare si alte penalitati.

In februarie, UBS a fost de acord sa plateasca guvernului american 780 de milioane de dolari, dupa ce a recunoscut ca unii angajati au ajutat clientii americani sa insele autoritatile fiscale americane.