De vineri si pana azi, am primit 37 de mailuri, toate pe aceeasi tema: disponibilizarile care au loc la CEB. ”Stiati ca iar au inceput concedierile in Credit Europe Bank? Si isi pastreaza acelasi stil miselesc… Te invita sa scrii hartia prin care ceri sa pleci de buna voie… Mie mi se intampla acum… si sunt la pamant…”.

Sau ”Am fost chemat in biroul ( urmeaza numele) si mi s-a dat o hartie sa o semnez, spunandu-mi ca daca nu semnez, oricum voi fi dat afara si ca mai bine de bunavoie decat….Am refuzat. Sa vad acum ce-o sa-mi faca. E o presiune teribila sa plecam, desi departamentul nostru are performante bune. Nu au nicio strategie, niciun criteriu clar de disponibilizare. Taie cifrele din pix, fara sa se gandeasca la un plan organizat de disponibilizare, cu salarii compensatorii sau reconversie profesionala. E un haos.”

La stat, disponibilizarile se fac la fel de haotic. Unele ministere isi vor reduce doar posturile pe care oricum nu era nimeni angajati. Vor aplica un fel de strat de fard peste aceeasi fata obosita si ridata, spunandu-si apoi ca planul la concedieri a fost indeplinit exemplar. Desigur, asta nu ajuta cu nimic economiei, dar da bine in ochii celor de la FMI.

Citeste textul integral si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.