Guvernul nu se grabeste sa ia vreo decizie in privinta Legii unice a salarizarii. Executivul s-a reunit, joi, intr-o noua sedinta, pentru a discuta pe marginea proiectului de lege privind salarizarea unica. Insa, scopul sedintei nu a fost cel de a lua o hotarare, ci de a discuta mai multe variante ale proiectului de lege. Dupa aceasta analiza in Guvern, urmeaza noi discutii cu sindicatele.

"Scopul sedintei este de a discuta diverse scenarii ale legii unice, si nu de a lua o decizie. Trebuie sa fie in primul rand o lege dreapta, sa fie o lege care sa aduca echitatea in sistemul de salarizare, si nu in ultimul rand sa fie o lege simpla pe care sa o inteleaga toata lumea si ceea ce este la fel de important, sa fie adoptata in graficul si la termenele stabilite", a declarat premierul Emil Boc in timpul sedintei.

Dupa ce vor fi analizate variantele de lucru, vor fi continuate consultarile cu partenerii sociali pe marginea acestui proiect, a adaugat premierul. Acest lucru poate duce la noi intarzieri in ceea ce priveste adoptarea actului normativ. "Stam pana cand vom finaliza analiza tuturor variantelor, iar acele variante care vor fi considerate de Guvern optime si care vor indeplini criteriile vor fi discutate si cu partenerii sociali inainte de a fi promovate de catre Guvern", a precizat Boc.

Adoptarea proiectului a fost amanata de nenumarate ori, fiind facute o serie de modificari asupra actului initial. Ministerul Muncii a anuntat in mai multe randuri ca a finalizat proiectul, fapt care dovedeste nehotararea autoritatilor.

In acordul cu FMI, Guvernul s-a angajat sa adopte legea salarizarii unice pana la sfarsitul lunii octombrie 2009.