Retras undeva pe malul Mediteranei, Andrew a lucrat timp de 6 ani ca trader pentru cele mai mari banci americane, la Londra si Tokyo. Sase ani de ritm infernal, hiperstresant, care te face sa visezi si noaptea riscurile pe care ti le asumai.

Nu are mai mult de 45 de ani si stie ca libertatea e mai importanta. S-a retras la timp, dupa ce a facut cateva milioane de dolari pe care si-i gestioneaza dupa bunul plac.

«Am intrat in lumea Finantelor venind de pe bancile Facultatii de Matematica din cadrul Oxfordului. Stiam dinainte ca vreau sa fiu trader. Auzisem ca se castiga aproape nesimtit de mult, ca sunt niste mercenary, dar nu-mi pasa. Primul job a fost la Barclay`s, unde am ramas socat de limbajul folosit. Chiar din prima zi, vazandu-ma ca citesc o carte, seful a venit la mine urland “What the f… are you doing ?” Lumea traderilor este foarte masculina si extrem de agresiva verbal.

Primul meu salariu a fost cel de baza: 100.000 $ pe an (circa 70.000 €). Bunicel, nu am ce sa zic. Dar primul bonus m-a deceptionat. Primisem abia 10.000 $ (7.000 €). M-am inverzit de nervi. Auzisem cat se castiga si mi-am dat seama ca-si bateau joc de mine. M-am dus imediat la sef si am facut scandal. In lumea traderilor, totul e sa stii sa-ti convingi seful ca pleci la concurenta. Mi-a dublat pe loc bonusul.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.