Un important analist bancar a declarat ca alte 150-200 de banci din Statele Unite vor cadea din cauza actualei crize financiare, in afara de cele 81 desfiintate pana acum in 2009, transmite Reuters. Richard Bove de la Rochdale Securities sustine ca acest lucru va pune o presiune suplimentara pe fondul de asigurari al depozitelor din Federal Deposit Insurance Corp.

Cele mai mari trei falimente din acest an - BankUnited Financial Corp (mai), Colonial BancGroup Inc si Guaranty Financial Group Inc (august) - au costat FDIC aproape 10,7 miliarde de dolari.

La sfarsitul lunii martie, fondul cumula 13 miliarde de dolari.

Falimentul bancilor va forta FDIC, care asigura depozitele bancare, sa caute banci si fonduri mutuale non-americane pentru a tine sistemul bancar din SUA pe linia de plutire.

"Partea dificila in prezent este sa gasesti suficiente banci sanatoase pentru a cumpara bancile falimentare", a declarat Bove.

Analistii se asteapta ca, pe 26 august, FDIC sa aprobe masuri mai relaxate in aceasta chestiune, care vor permite fondurilor sa investeasca in banci falimentare. Criticii au afirmat ca regulile din acest moment sunt prea dure si tin departe firmele care vor sa faca investitii.