Polonia nu intentioneaza sa fixeze o noua data pentru adoptarea euro, dupa ce autoritatile de la Varsovia au renuntat la calendarul initial, a declarat marti premierul polonez, Donald Tusk, citat de AFP. La finele lunii iulie, ministrul de finante a renuntat la anul 2012 ca tinta pentru adoptarea euro, datorita conditiilor economice dificile.

"Criza mondiala ne-a compromis in ultimele luni planurile de adopare rapida a euro. Nu vreau sa precizez o data in momentul de fata", a declarat Donald Tusk dupa o reuniune a guvernului, care a adaugat insa ca situatia economica din Polonia este mult mai buna decat in celelalte tari europene.

Guvernul liberal al lui Tusk, care a venit la putere in 2007, si-a stabilit ca prioritate anul 2012 pentru adoptarea monedei euro.

Polonia a inregistat in primul trimestru al acestui an o crestere economica de 0,4% comparativ cu trimestrul anterior. Datele pentru cel de-al doilea trimestru, care vor fi publicate vineri, arata, de asemenea, o usoara crestere economica.