Autoritatile de la Paris vor propune la summitul G20 adoptarea sistemului bonus-malus, care se aplica deja in Franta. Bancile franceze s-au angajat la introducerea acestui sistem, astfel incat salariatii sa fie asociati nu doar la profit, ci si la pierderile suferite de bancile la care lucreaza. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a atras atentia ca statul francez nu va mai lucra cu bancile care nu aplica aceste reguli. Sarkozy s-a aratat scandalizat "de faptul ca lectiile crizei au fost atat de repede uitate de unii, desi criza inca nu s-a incheiat".

Directorul general al BNP Paribas, Baudouin Prot, a atras atentia ca introducerea acestei reglementari intr-o singura tara este dificila, bancile franceze temandu-se ca o initiativa izolata a Frantei le va penaliza in fata concurentei straine.

Autoritatile de reglementare din Germania si Elvetia au avut si ele in vedere introducerea unui sistem "malus", care sa-i oblige pe salariati sa ramburseze bonusurile incasate daca operatiunile pe care le-au derulat au generat pierderi.

Nicolas Sarkozy intentioneaza sa prezinte acest sistem la summit-ul G20 de la Pittsburgh, din 24-25 septembrie, ca o initiativa a Frantei in materie de reglementare financiara internationala.