International Finance Corporation (IFC) ar putea acorda un imprumut pe sapte ani Bancii Transilvania, in valoare de 50 milioane de euro, pentru finantarea in principal a firmelor mici care furnizeaza servicii medicale, potrivit NewsIn. Propunerea de acordare a creditului urmeaza sa fie analizata si aprobata de boardul IFC, cel mai probabil la finalul lunii septembrie a acestui an.

"Proiectul presupune acordarea unui imprumut negarantat pe sapte ani, de 50 milioane de euro, catre Banca Transilvania, pentru creditarea microintreprinderilor si firmelor mici care furnizeaza servicii medicale", se arata intr-un anunt al IFC.

Banca Transilvania a mai semnat, spre finalul anului trecut, un acord de imprumut cu IFC, in valoare de 102,5 milioane de euro, din care institutia internationala a alocat 30 milioane de euro pentru extinderea finantarii gospodariilor si a intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Facilitatea de creditare a inclus si un imprumut sindicalizat de 72,5 milioane de euro.

In prima jumatate a acestui an, Banca Transilvania a obtinut un profit net de 11,07 milioane de lei, in scadere de zece ori fata de cel realizat in aceeasi perioada a anului trecut.