Publicul este confuz din cauza avalansei de proiecte economice propuse de un partid sau altul. Iata ce spune, la RFI, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu.

El precizeaza ca in clipa de fata trebuie facuta "o separare a apelor", adica publicul sa inteleaga faptul ca realitatea economica este una, iar campania electorala, alta.

"Eu cred ca este bine in momentul de fata sa recurgem la o separare a apelor, adica sa separam campania electorala, care aduce o avalansa de proiecte, de realitatea economica", afirma Vasilescu.

"Noi avem un program anti-criza si acest program este acordul Romaniei cu Fondul Monetar International, cu Uniunea Europeana si cu alte cateva institutii financiare internationale", declara Adrian Vasilescu.

El spune ca programul anti-criza al Romaniei, mai exact acordul cu FMI arata foarte clar ce are de facut Bucurestiul mai departe: "In acest acord sunt pas cu pas evenimentele care se vor produce in acest an in batalia cu criza economica. Sigur ca dincolo de asta si un partid si altul si un eventual candidat la presedintie sau unul care s-a autointitulat deja candidat la presedintie pot sa vina cu anumite idei, dar programul anticriza al Romaniei este in acest acord".

Intrebat de RFI daca avalansa de idei si proiecte pe fondul campaniei electorale nu dauneaza economiei, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei a raspuns: "Nu dauneaza, pentru ca economia isi vede de treaba ei. Incurca publicul. Sigur ca e confuzie in capul publicului, pentru ca aude azi un partid, maine alt partid, foarte multe personaje din viata politica vin si fac propuneri, dar programul anticriza isi vede de treaba lui".