Redresarea economiei mondiale ar putea interveni cu un trimestru mai devreme decat estimarea initiala, care indica inceputul anului 2010, a declarat marti directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, citat de AFP.

"Se implineste un an de cand am afirmat ca redresarea economica va avea loc in primul semestru din 2010. Acest lucru s-ar putea petrece cu un trimestru mai devreme si este o veste buna", a spus Strauss-Kahn.

Seful FMI a anuntat, de asemenea, si o revizuire in crestere a previziunilor mondiale ale Fondului. "World Economic Outlook, pe care ne pregatim sa-l publicam, va fi mai bun, dar nu va fi foarte diferit fata de estimarile din iulie", a avertizat el.

Pentru directorul FMI, in prezent este sigur ca varful crizei financiare si riscul ca o institutie financiara de talia Lehman Brothers sa mai intre in faliment "sunt de domeniul trecutului".

"Vedem capatul tunelului, dar inca suntem in criza", deoarece "adevarata problema este legata de consecintele sociale, precum somajul, care va continua sa creasca cel putin inca un an", a notat Strauss-Kahn.

Directorul FMI a tinut sa sublinieze ca "redresarea va fi slaba".