Banca britanica Barclays a fost amendata de catre Autoritatea Serviciilor Financiare din Marea Britanie (FSA) cu 2,45 milioane de lire sterline (2,8 milioane de euro), pentru o serie de probleme in cadrul sistemului de raportare a tranzactiilor, potrivit AFP. Institutia a anuntat ca Barclays a fost sanctionata pentru ca "nu a furnizat FSA rapoarte exacte despre tranzactii si pentru probleme majore in cadrul sistemelor de raportare si control al tranzactiilor".

Alexander Justham, director pentru piete in cadrul FSA, a declarat ca amenda aplicata bancii este semnificativ mai mare decat cele aplicate anterior in astfel de cazuri, precizand ca aceasta reflecta "natura seroasa" a problemelor descoperite.

Autoritatea de reglementare a pietelor financiare a descoperit neregulile in datele furnizate de Barclays in timpul unei anchete derulate la o alta societate, suspectata de un posibil abuz de pozitie dominanta.

FSA precizeaza ca firmele sunt obligate sa transmita datele referitoare la o tranzactie cel tarziu in ziua urmatoare incheierii acesteia. Autoritatea de reglementare utilizeaza aceste date pentru a detecta si investiga folosirea de informatii privilegiate si incercarile de manipulare a pietei.