Ministerul Finantelor Publice a selectat bancile Deutsche Bank, EFG Eurobank si HSBC Bank pentru intermedierea emisiunii de euroobligatiuni, se arata intr-un comunicat al institutiei. Cele trei institutii financiare selectate vor asigura plasarea si distributia emisiunii de euroobligatiuni catre investitori.

Emisiunea de euroobligatiuni are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane de euro si 1,5 miliarde de euro, cu o maturitate intre cinci si zece ani, valoarea finala a emisiunii urmand fi stabilita in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

La finele lunii august, Ministerul Finantelor a anuntat ca a selectat un numar de zece institutii financiare pentru negocieri in vederea definitivarii structurii grupului de administratori ai tranzactiei emisiunii de euroobligatiuni. Institutiile financiare selectate de MFP pentru negocieri erau Barclays Capital, Citibank, Credit Suisse, Deutsche Bank, EFG Eurobank Ergasias /Bancpost, Erste Bank/Banca Comerciala Romana, HSBC Group, ING, Societe Generale si Unicredit.

Initial, Ministerul Finantelor Publice a primit oferte de la 23 de institutii financiare.