Fost vicepresedinte al companiei Goldman Sachs si subsecretar de stat al Trezoreriei, pe probleme de fiscalitate, in Statele Unite, Robert K. Steel a acordat o declaratie HotNews.ro pe tema schimbarilor provocate de criza financiara, pe plan international si in Romania. Acesta a mai vorbit despre perspectivele pietelor de capital. Declaratiile au fost facute cu ocazia seminarului „20 de ani in urma – 20 de ani ce vor urma: etape si perspective pentru Europa Centrala si de Est”, organizata de Institutul Aspen

Scurta biografie

Robert K. Steel a fost presedinte si CEO al Wachovia Corporation. El a devenit membru in consiliul director al Wells Fargo & Co in momentul fuziunii acestei firme cu Wachovia.

Inainte de aceasta, a ocupat functia de subsecretar de stat al Trezoreriei, pe probleme de fiscalitate. In aceasta functie, acesta a fost principalul consilier al secretarului de stat pe probleme de fiscalitate si a condus activitatile departamentului legate de sistemul financiar intern, politici fiscale, active si pasive ale bugetului de stat pecum si alte chestiuni economice si financiare.

Robert K.Steel s-a retras din functia de vicepresedinte al Goldman Sachs la 1 februarie 2004. El se afla in aceasta companie din 1976 si a fondat divizia acesteia de piete de capital pentru Europa.

Steel impreuna cu sotia si cele 3 fiice traiesc in Statele Unite si detin doua resedinte, in Connecticut si Washington D.C..