Japonia a iesit intr-adevar din recesiune confirma si datele asupra economiei pe al doilea trimestru din 2009, dar Produsul Intern Brut al tarii a avut o crestere mai slaba decat se estimase initial, arata cifrele revizuite publicate vineri de guvern.

In al doilea trimestru al acestui an, PIB-ul japonez a urcat cu 0,6% fata de primul trimestru si cu 2,3% in ritm anual. Initial, cresterea estimata pentru lunile aprilie-iunie fusese de 0,9% fata de trimestru precedent, respectiv 3,7% in termeni anuali, aratau datele publicate in 17 august.

In primele trei luni ale anului, economia Japoniei scazuse cu 11,7%.

A doua economie mondiala a confirmat iesirea din recesiune dupa patru trimestre consecutive de declin. Japonia este a treia mare tara industrializata dupa Germania si Franta care a reusit sa scape de recesiune, anuntand pentru aceeasi perioada o crestere economica de 0,3%.

Reluarea cresterii economice se explica mai ales prin relansarea exporturilor si a consumului gospodariilor in urma masurilor masive de redresare puse in aplicare de autoritati, scrie AFP. Dar, investitiile raman inca slabe.