Gianni de Michelis, fost ministru italian si europarlamentar a declarat pentru HotNews.ro ca un raspuns eficient la criza ar consta intr-o strategie la nivel european, si nu in reactii la nivel national ale statelor membre. Acesta a incurajat intrarea in zona euro a noilor state membre si a spus ca intelege miza portofoliului de agricultura, in viitoarea Comisie Europeana, fiind un domeniu "important din punct de vedere politic in multe state membre".

"Cu toate aspectele negative care pot aparea in procesul de adoptare al monedei euro, pe termen lung, acesta va fi un punct forte pentru toate economiile europene", a declarat De Michelis pentru HotNews.ro

Scurta biografie

Gianni DeMichelis a fost presedintele Institutului Aspen Italia din 1984 pana in 1992. Si-a inceput cariera politica in 1964 cand a fost ales consilier in Venetia. In 1969 a intrat in conducerea Partidului Socialist. A devenit ministru al muncii in 1986 si ministru de externe in 1989, functie pe care a ocupat-o pana in 1992.

In 1996 a fondat o miscare politica numita Partidul Socialist care s-a unit cu Liga Socialista formand Noul Partid Socialist Italian in 2001. A fost europarlamentar din 2004 pana in iulie 2009.