Ministerul Finantelor Publice a selectat consortiul Slaughter and May – Bulboaca & Asociatii pentru a asigura serviciile juridice aferente tranzactiei emisiunii de euroobligatiuni ce va fi lansata in aceasta toamna, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"In urma finalizãrii procesului de evaluare a ofertelor primite de la firmele de avocati care au rãspuns cererii de ofertã, Consortiul Slaughter and May – Bulboacã & Asociatii a fost selectat pentru a asigura, in numele emitentului, serviciile juridice aferente tranzactiei emisiunii de euroobligatiuni", se arata in comunicatul MFP.

La inceputul acestei luni, ministerul a selectat bancile Deutsche Bank, EFG Eurobank si HSBC Bank pentru intermedierea emisiunii de euroobligatiuni.

Pe 10 septembrie, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a spus ca MFP va lansa pe pietele internationale in cel mult doua luni emisiunea de euroobligatiuni, daca piata va permite acest lucru, potrivit NewsIn.

"Inca nu am stabilit valoarea emisiunii, deoarece nu stim inca care este apetitul in piete", a precizat Bogdan Dragoi.

Emisiunea de euroobligatiuni are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane de euro si 1,5 miliarde de euro, cu o maturitate intre cinci si zece ani, valoarea finala a emisiunii urmand a fi stabilita in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.