Se pare ca trimestrul trei va marca iesirea din recesiune a celor mai multe dintre tarile dezvoltate, ceea ce nu inseamna insa ca actuala criza s-a terminat, ci ca urmeaza o perioada de consolidare, in care economia mondiala va trebui sa demonstreze ca se poate mentine pe linia de plutire si fara ajutoare guvernamentale.

In acest context international relativ favorabil Romaniei, cred ca este util sa aruncam o privire asupra evolutiei principalilor indicatori economici pentru a vedea cum au evoluat acestia de la inceputul anului, si care ar fi premisele evolutiei viitoare. Imi propun sa scriu un astfel de articol lunar, acesta fiind al doilea de acest gen, dupa cel de la mijlocul lunii august.

1 Industria - contribuie cu peste 20% la formarea PIB, iar in iulie, Romania a avut cea mai mica scadere a productiei industriale din UE, de doar 6.9% fata de iulie 2008. Este clar ca acest sector a depasit socul initial al crizei, insa ramane de vazut daca trendul se va mentine si in lunile urmatoare.

Citeste materialul integral si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.