Economia Germaniei nu va atinge nivelul pe care il avea inainte de izbucnirea crizei economice in urmatorii patru ani, a declarat luni Axel Weber, presedintele bancii centrale, citat de AFP.

"Redresarea economica va dura o perioada de timp. Economia germana nu va atinge nivelul de prosperitate pe care il avea in 2008, cel mai probabil pana in 2013. Iar drumul nu va fi usor", a declarat Axel Weber intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Rundschau.

Acesta a mai spus ca perioada de "cadere libera" a fost depasita, economia germana incepand sa isi revina usor, dupa ce a inregistrat cea mai severa recesiune din ultimii 60 de ani.

Cancelarul Angela Merkel a declarat recent ca Germania va inregistra anul acesta un declin al Produsului Intern Brut "intre 5,5% si 6%". "Vom atinge anul acesta intre -5,5% si -6%", ceea ce se traduce prin cea mai puternica recesiune a istoriei recente a Germaniei, a precizat Merkel. "Dar putem vedea din ce in ce mai clar ca partea cea mai de jos a crizei a fost atinsa", a spus cancelarul.