* Sindicatele din sistemul bancar Nigerian si-au exprimat dezprobarea fata de intentia Bancii centrale de a vinde cinci banci unor investitori straini. Argumentul sindicalistilor il transcriu mot-a-mot, pentru ca n-as fi fost in stare sa inventez ceva mai amuzant de atat. “Nu descurajam investitiile straine, dar nu putem autoriza ca niste straini sa preia bancile noastre” . Foarte tare!

*Din cauza dificultatilor economice, Banca Centrala a Botswanei (stiti Dvs, cea a carei moneda poarta un nume care se traduce in romana prin denumirea populara a falusului) a permis tiparirea bancnotei de 100 de p..la in conditii precare de calitate (culori sterse, etc) Partea proasta e ca botswanezii cred ca e vorba de bancnote false si dau fuga la banca sa le predea. Banca Centrala a primit si a schimbat cat a putut, dar cat sa tot schimbe? Asa ca a dat un comunicat in care-i roaga pe botswanezi sa se uite mai cu incredere la p…lor , dand asigurari ca pana la finele anului, banii “defecti” vor fi inlocuiti. Asta ca sa nu mai zic ca bancnota de 200 de …., introdusa in august, a fost tare rau primita de localnici. Chiar oare cum se numeste diviziunea monedei botswaneze?

*Guvernul din Burundi, tara al carei buget depinde in proportie de 50% de ajutoarele externe, intentioneaza sa urce cheltuielile publice in acest an cu 2,7%, pentru a stimula cererea interna, a declarat ministrul Finanelor, Clotilde Nizigama. Burundi este afectata cel mai puternic de scaderea cu 17% a pretului cafelei, acest recul coborand veniturile la buget cu 50%. Asa ca sa ne facem cruce si sa multumim lui Mnezeu ca aici, pe piciorul de plai, o ducem zuper bine.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.