ING va concedia anul viitor pana la 280 de angajati din Cehia si Slovacia, dupa transferul unor activitati in Romania, potrivit Reuters. Numarul celor disponibilizati reprezinta 30%-40% din numarul total al angajatilor ING din cele doua tari.

Grupul bancar va transfera o parte a activitatilor IT, financiare si operationale in Romania, urmand sa reduca cu 30%-40% numarul de salariati din cele doua tari, care in prezent se ridica la 700, a declarat vineri un purtator de cuvant al ING.

ING va deschide un centru regional de servicii la Cluj-Napoca

Aceasta vine dupa ce divizia de asigurari a grupului ING a anuntat tot vineri ca in 2010 va deschide la Cluj-Napoca un centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala, respectiv Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, care va centraliza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si operatiuni. Activitatile legate de marketing si vanzari se vor desfasura in continuare la nivel local, in fiecare tara din regiune.

Primele tari din zona Europei Centrale care vor muta o parte din departamentele de operatiuni, financiar si IT in centrul de la Cluj-Napoca vor fi Cehia si Slovacia. Procesul de tranzitie va incepe din ultimul trimestru al lui 2010.

"Motivul infiintarii acestui centru este rationalizarea operatiunilor din aceasta zona, diminuarea costului unei polite de asigurare de viata pentru clienti si dorinta de a beneficia de avantajele unei expertize regionale", se arata in comunicatul companiei.

Clientii ING de asigurari de viata din Romania nu vor fi afectati in niciun fel de acesta schimbare, se mai arata in comunicat.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri in sectorul bancar, asigurarilor, pensiilor private, leasing si factoring.