Conform ultimelor date prezentate de BNR, ponderea sumelor restante in totalul soldului creditelor acordate populatiei a crescut de la 2.97% in iulie la 3.12% in august sau, in sume absolute, cresterea este de la 5.9 la 6.25 miliarde lei.

Comparativ cu sfarsitul anului trecut, sumele restante sunt cu 123% mai mari, iar comparativ cu august 2008, sunt cu 223% mai mari. Acestea ar fi vestile proaste.

Vestea buna este ca ritmul de crestere a soldului creditelor restante a incetinit vizibil in ultimele luni. Astfel, daca in luna ianuarie, soldul restantelor a crescut cu 26% comparativ cu luna anterioara (decembrie), de la 2.8 la 3.5 miliarde lei, iar in februarie a crescut cu 21% fata de ianuarie (de la 3.5 la 4.25 mld lei), in ultimele doua luni, ritmul lunar de crestere a fost de “doar” 7.3%, respectiv 5.7%.

Odata cu scaderea ritmului de crestere a restantelor, a scazut si ritmul de scadere al soldului creditelor, luna august reprezentand a 5-a luna consecutiva de incetinire a ritmului de scadere.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.