Marti dupa amiaza urmau sa aiba loc audierile pentru validarea membrilor Consiliului de Administratie al BNR. Potrivit unuia dintre membrii comisiei de buget finante din Senat, senatorul PSD Viorel Arcas, amanarea sedintei a aflat-o in urma unui sms trimis de Secretariatul Comisiei, in timp ce se deplasa spre audieri.

„N-am stiut de amanare, dar m-am trezit cu un sms in care eram anuntati ca nu se mai tine sedinta. Nu stim cand vor incepe audierile, probabil ca dupa ce criza asta politica va lua sfarsit”, a declarat pentru Hotnews senatorul pesedist. Arcas, care e senator de Sibiu, face parte pentru prima oara din Comisia care ii va audia pe cei propusi pentru CA al BNR, neputand preciza in ce constau propriu-zis, audierile.

Nici cei propusi nu stiu cand vor fi audiati, surse din cadrul celor propusi declarand ca spera ca prelungirea termenului sa nu depaseasca o saptamana.

Seful comisiei de buget-finante din Senat, pdl-istul Ion Ariton a confirmat pentru Hotnews ca intalnirea in vederea audierilor pentru CA din BNR va avea loc saptamana viitoare, cel mai devreme. "Noi eram pregatiti, dar PNL si-au retras propunerea asa incat am fost nevoiti sa procedam la amanarea audierilor. Oricum, colegii din Comisie sunt pregatiti pentru audieri imediat ce se va stabili data audierilor", a precizat Ariton.

Referitor la posibilitatea ca validarea CA al BNR sa intarzie dincolo de data de 10 octombrie, data la care expira mandatul actualului Consiliu de Administratie, aceasta varianta e negata cu fermitate de seful Comisiei de Buget Finante, Ion Ariton (PDL).

"Am auzit si eu zvonurile acestea, dar sunt niste prostii. Saptamana viitoare e batuta in cuie intalnirea Comisiei, indiferent ca vin reprezentantii PSD si ai PNL. Nu se poate sa lasam BNR fara Consiliu de Administratie nici macar un minut, nu o zi sau o saptamana. In primul rand, lumea ar da vina tot pe noi, pe parlamentari, ca noi suntem cei care raspundem pentru asta. Iar in actuala criza, numai asa ceva ne mai dorim. Una peste alta, repet, nu exista varianta in care data de 10 octombrie sa prinda BNR fara CA. Punct”, a precizat Ariton.