Turbulentele in plan politic erau previzibile inaintea alegerilor prezidentiale, neavand impact pe termen scurt asupra ratingurilor tarii, a declarat pentru NewsIn analistul Moody's, Kenneth Orchard, care a precizat ca ar deveni "mult mai ingrijorat" daca criza politica s-ar prelungi pe 6-12 luni.

"Pe termen scurt, legatura intre evolutia economica si turbulentele politice este slaba. Am fi mult mai ingrijorati daca situatia s-ar intinde pe 6-12 luni si ar impiedica reformele structurale, insa noi credem ca nu se va prelungi, ne asteptam ca lucrurile sa se calmeze pana la finalul anului", a precizat Orchard.

El a adaugat ca, in contextul acordului de finantare externa, FMI a aratat "o toleranta remarcabila" fata de Romania, tocmai pentru ca situatia actuala de pe scena politica era usor de anticipat, relateaza NewsIn.

Orchard a mai afirmat ca nu se asteapta la o schimbare drastica a imaginii Romaniei in plan extern, din perspectiva investitorilor straini, deoarece "aceia interesati de Romania stiu ca este o situatie comuna" si ca "inaintea alegerilor vor fi intotdeauna presiuni".