Una dintre bancile locale din top 20 a decis sa isi angajeze un nou regional manager. Fireste, pentru un asa post, mai intai se incearca racolarea celor de la concurenta. Au fost sunati de catre departamentul de HR al bancii angajatoare nu mai putin de 60 de oameni din institutiile bancare din mai toata tara, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Cele mai mari asteptari salariale le-au avut, potrivit short-listei finale, cei de la Unicredit si ING. Peste 2000 de euro. Un adjunct al unei sucursale Bancpost a cerut 3000 de euro, dar a fost singurul care « tintea » asemenea sume. Cei din Raiffeisen au « rezistat » cel mai bine, declarand ca nu sunt interesati sa isi schimbe jobul.

In dreptul unor bancheri dintr-o banca din top, notitele HR Managerului bancii angajatoare sunau « Ingamfat, nu il mai chemam la interviu », sau « nici vorba de recrutat, nu stia mai nimic, acum lucreaza pe credite retail. Ne-a fost recomandat de…, propun sa nu mai luam in calcul persoanele recomanate de… » Sau « e varza, era pe retail, a trebuit sa ii explicam ce presupune pozitia ».

In final, lista scurta cuprindea o doamna plecata din Millennium pentru un salariu de RON 4.500, care era dispusa sa-si asume postura de job-jumper, intrucat banca la care ajunsese tocmai au anuntat restructurari. Un director adjunct din Bancpost (discutam aici de salarii din sucursale din provincie) astepta macar 3000 de euro la salariu, ceea ce il facea din start ne-eligibil. Un tip din BT, sigur pe el, a cerut net 100 de milioane.

In fine, statistic vorbind, recrutarea a decurs cam asa:

Din Unicredit au fost contactati 7 oameni, concluzia fiind ca au solicitari salariale cuprinse intre 2000-2500 de euro, desi par buni specialisti. Unul singur a fost respins iar un altul s-a declarat neinteresat.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.