Comisiile parlamentare de buget-finante i-au avizat, marti, in functiile de viceguvernatori ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pe Cristian Popa si Bogdan Olteanu. Noul CA al BNR va fi condus de Mugur Isarescu, iar primviceguvernator va fi Florin Georgescu, anunta Mediafax.In schimb, Lucian Croitoru, Daniel Daianu si Silviu Cerna au primit aviz negativ si nu vor face parte din CA al BNR.

Bogdan Olteanu a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al Camerei Deputatilor in precedenta legislatura si este in prezent vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru in Comisia pentru buget, finante si banci, din aprilie 2009.

Cum a ajuns juristul Bogdan Olteanu candidat?

Reamintim ca inainte de Olteanu, liberalii il sustinusera pe profesorul de economie Daniel Daianu, insa propunerea a cazut din cauza ca PNL nu obtinuse postul de viceguvernator vizat.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca nominalizarea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator este rezultatul unui troc direct intre Bogdan Olteanu si Viorel Hrebenciuc.

Initial, PSD si PD-L decisesera in Coalitie sa fie sustinut Daniel Daianu. Dupa destramarea Coalitiei, PSD a rupt intelegerea initiala cu PD-L si, vrand sa se razbune, l-a nominalizat pe Olteanu. Aceleasi surse sustin ca Viorel Hrebenciuc a negociat direct cu Bogdan Olteanu propunerea acestuia pe post.

De altfel, pe timpul guvernarii PNL, cand Bogdan Olteanu era presedintele Camerei Deputatilor, Victor Hrebenciuc negocia direct cu acesta interesele PSD.