Citibank Romania a lansat oficial, miercuri, produse si servicii adresate persoanelor fizice, dupa ce pana in prezent oferea servicii si produse bancare destinate persoanelor juridice, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Oferta de retail banking include servicii de Internet banking si tranzactii bancare prin telefon, ce vor fi disponibile clientilor ce detin un cont curent la Citibank Romania.

Totodata, banca a lansat si Citigold, acesta fiind un serviciu bancar adresat clientilor cu venituri mari. Reprezentantii bancii arata ca serviciile de Wealth Management reprezinta o componenta de baza a ofertei de retail, adresandu-se clientilor Citigold, care au la dispozitie o suma mai mare de 50.000 dolari pentru investitii.

"Oportunitatea de diversificare a ofertei Citibank in Romania a aparut ca o consecinta naturala a intentiei bancii de a-si consolida pozitia de jucator important in sistemul bancar romanesc. Lansarea acestei noi oferte, ca raspuns la cerintele clientilor, constituie un pas important in aceasta directie", se arata in comunicatul bancii.

“Dupa 13 ani de prezenta pe piata din Romania, perioada in care am construit parteneriate de succes cu clientii nostri din segmentul corporate, noua noastra oferta de produse si servicii vine in intampinarea asteptarilor persoanelor fizice. Aceasta lansare ne consolideaza pozitia ca una dintre cele mai bine capitalizate banci din Romania”, a subliniat Shahmir Khaliq, presedinte Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala Romania.

Reprezentantii bancii au mai declarat ca decizia de diversificare a ofertei catre clienti a fost fundamentata pe o serie de studii legate de ofertele existente pe piata, corelate cu cererea clientilor.

Odata cu lansarea noii linii de produse, Citibank a inaugurat si doua noi agentii in Bucuresti, numarul total de agentii din capitala ajungand astfel la sapte.

La inceputul acestui an, Citibank Romania s-a transformat in sucursala a Citibank Europe cu sediul central in Irlanda, numele noii entitati fiind Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala Romania.

Totodata, banca si-a restructurat reteaua de distributie si a inchis 30 din cele 39 de centre CitiFinancial. Citibank a continuat sa ofere servicii prin cele 17 agentii ramase si a folosit 42 de centre de vanzare pentru a oferi credite prin intermediul brokerilor. Procesul de reorganizare a retelei de distributie a presupus concedierea a 80-90 de angajati.