La un an dupa caderea Lehman Brothers, marile banci americane se redreseaza in viteza, in vreme ce restul economiei e inca in convalescenta. JPMorgan Chase, Citigroup si Goldman Sachs, cele care au deschis balul anunturilor privind rezultatele financiare, au depasit toate asteptarile analistilor. Azi sunt asteptate rezultatele Bank of America.

JPMorgan, cea mai mare banca dupa capitalizarea bursiera a anuntat un profit net de 3,6 miliarde de dolari, de 7 ori mai mare decat anul trecut, pe fondul performantelor bancii de investitii.

Citigroup a anuntat un profit mic, de 101 milioane de dolari (fata de 2,8 miliarde, anul trecut), chiar daca actiunea a inregistrat o pierdere din cauza cesiunii Smith Barney.

Ambele banci au acuzat dificultatile legate de creditele acordate persoanelor fizice, mai ales din randul creditelor de consum. In plus, JPMorgan a inregistrat o pierdere de 700 mil. dolari pe segmentul cartilor de credit, seful bancii, Jamie Dimon, avertizand ca vor mai pierde pana la un miliard de dolari pe acel segment.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.