Valentin Lazea, economistul sef al BNR si coleg de serviciu cu premierul desemnat Lucian Croitoru, l-a tratat pe acesta cu un refuz ferm.

"Nu voi fi ministru. In niciun caz. Nu sunt interesat sa fac politica,asa incat functia de ministru de finante nu ma intereseaza. Altceva nu am nimic de comentat", a declarat pentru HotNews.ro Valentin Lazea.

In schimb, Lucian Liviu Albu, academician, director al Institutului de Prognoza din cadrul Academiei, a fost mai putin transant. Desi HotNews.ro a stat de vorba cu el, Albu a refuzat sa ofere un raspuns direct, declarand doar ca cel mai bun lucru e sa avem rabdare pana cand premierul desemnat va face publica lista cu propunerile pentru Cabinetul sau.

Albu parea de acord sa preia unul din mandatele oferite, chiar daca nu a declarat explicit acest lucru.

Laurian Lungu, seful Macroanalitica, a declarat la randul lui pentru HotNews.ro ca "deocamdata aportul meu este legat strict de input-urile pentru programul de guvernare, indeosebi cadrul macroeconomic. Da, am dat un raspuns, insa evident ca numirea ministrilor este prerogativa PM desemnat", a declarat Laurian Lungu.

Aurelian Dochia a avut toata ziua telefonul inchis, neputand fi contactat.

Reamintim ca aceste nume au fost aruncate in piata de catre premierul desemnat, insa relatiile de prietenie pe care le are cu unii nominalizati nu pare sa se intinda si in zona politica.

"Mi-am actualizat situaţia economică şi financiară a României cu analişti şi finanţişti de prestigiu, cu Laurian Lungu, Aurelian Dochia, Valentin Lazea, Amalia Fugaru, Gheorghe Oprescu, Lucian Albu. Am discutat eventualitatea de a ocupa un post în Guvernul pe care mă străduiesc să-l alcătuiesc. Unii specialişti nu au refuzat posibilitatea de a face parte din Guvern", declarase Lucian Croitoru, premierul desemnat.