Cresterea economica se va relua in Romania in anul 2010, iar imprumutul de la FMI a fost contractat pentru a nu fi afectata rezerva Bancii Nationale a Romaniei, spune presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax.

  • "Chiar daca trecem printr-un moment de criza economica, Romania nu mai este nicidecum Romania de acum cinci ani sau de acum zece ani, care sa nu poata trece de momente economice dificile. Practic, acum avem resursele anului 2007, datorita reducerii cresterii economice. Deci nu suntem nici la stadiul 1995, nici la stadiul 1998, cand eram pe punctul sa intram in incetare de plati", a afirmat seful statului.
  • "Imprumutam bani pentru ca nu vrem sa ne afectam rezerva Bancii Nationale, care este de circa 26-27 de miliarde de euro. Orice stat are obligatia sa aiba rezerve valutare, dar nu inseamna ca Romania nu poate trece peste momentul economic dificil si ca nu isi va relua cresterea economica in cursul anului 2010", a mai spus seful statului in discursul sustinut cu prilejul manifestarilor organizate de Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" cu ocazia sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei, la Cercul Militar National.