Ducele de York sare in apararea bancherilor si sustine ca ar trebui sa se mentina sistemul de bonusuri. Intr-un interviu acordat in presa britanica, Printul Andrew avertizeaza ca excesele ar trebui indepartate, "dar sa nu aruncam copilul odata cu apa din cadita". "Nu vreau sa demonizez sectorul bancar si financiar. Dar bonusurile, intr-un context general, sunt insignifiante", a declarat ducele, care ocupa functia de reprezentant al Marii Britanii pentru comert si investitii, potrivit Times Online.

Declaratiile ducelui vin in contextul in care premierul britanic Gordon Brown a anuntat prezentarea in Parlament a unei legi care incadreaza veniturile din institutiile de creditare si care permite impunerea de sanctiuni, pentru a regla problema bonusurilor bancare. Mai mult, initiativa legislativa privitoare la bonusuri va fi inclusa in discursul pe care regina Marii Britanii il va sustine la deschiderea noii sesiuni parlamentare, pe 18 noiembrie.

Printul Andrew a iesit cu un mesaj pentru Guvern si in ceea ce priveste razboiul din Afganistan. Liderii politici si intreaga populatie ar trebui sa fie mai vocali in sustinerea trupelor angajate in "dificilul" conflict, a precizat acesta.