Basescu, Antonescu si Geoana - trei impozite diferite. Programele economice ale candidatilor la Presedintie

de Dan Popa     HotNews.ro
Duminică, 25 octombrie 2009, 15:21 Economie | Finanţe & Bănci


Politicile economice ale celor trei candidati
Foto: Colaj HN
 documente
(25 Oct 2009) RTF, 51KB
(25 Oct 2009) RTF, 19KB
(25 Oct 2009) PDF, 466KB
Scaderi de taxe si impozite, infiintarea de Comandamente nationale care sa atraga fonduri europene, moratorii cu privire la plata ratelor bancare, reducerea aparatului guvernamental, cota unica redusa, infiintarea unui fond suveran – nimic nu pare in plus atunci cand vine vorba de promisiuni electorale cu care sa castigi voturile romanilor. Unele sunt viabile, altele mai putin. Cum sa te orientezi insa printre propunerile ce vizeaza economia Romaniei ale candidatilor la prezidentiale?

Hotnews.ro a facut o analiza a propunerilor economice ale lui Crin Antonescu, Traian Basescu si Mircea Geoana. La nivelul taxarii, opiniile celor trei sint radical diferite: Traian Basescu vrea mentinerea cotei unice de 16% si o eventuala crestere a TVA daca bugetul e secatuit, Crin Antonescu vrea reducerea cotei unice la 10% si scaderea TVA la 15%, in timp ce Mircea Geoana vrea impozit de 20% pentru veniturile mai mari de 3.000 lei si TVA diferentiat. Sursele folosite sunt programele de campanie ale candidatilor si declaratiile lor publice. 

Mircea Geoana

Taxe si impozite:
- introducerea unei cote de impozit de 20% pentru veniturile care depasesc 3.000 de lei pe luna si suprataxarea profiturilor exceptionale pana la depasirea crizei
- TVA diferentiat pentru bunurile si serviciile esentiale
- neimpozitarea profitului reinvestit si dupa 2010
- reducerea contributiilor fiscale

Propuneri pertinente:
 • Infiintarea Fondului Roman de Investitii, un fond suveran de investitii al statului roman pentru protejarea sectoarelor economice de importanta nationala. Acest fond ar urma sa preia toata averea privata a statului, astfel incat ministerele sa nu mai fie actionari la nicio societate comerciala, iar orice tranzactie sa devina transparenta pe piata de capital. Teoretic, adio comisioane, adio consilii de administratie umflate, adio rubedenii in consiliile de administratie. Mentiune: Fondul Roman de investitii nu e ideea lui Geoana, proiectul  fiind deja depus la Guvern de catre seful AVAS, Mircea Ursache, de acum o luna
 • Adoptarea Legii responsabilitatii fiscale care va cuprinde introducerea planificarii bugetare multianuale si stabilirea unei limite pentru numarul de rectificari bugetare pe care un guvern le poate face intr-un an. Mentiune: Pentru a elabora bugete multianuale, e nevoie de schimbarea Constitutiei, care prevede ca Guvernul sa elaboreze anual  bugetul
 • TVA diferentiat pentru bunurile si serviciile esentiale
 • Semnarea unui Pact pentru adoptarea euro care sa cuprinda pasii pe care tara noastra trebuie sa ii faca in urmatorii ani pentru adoptarea euro pana in 2014. (Aceasta propunere o regasim la toti candidatii, cu toate ca pana acum Guvernele nu au facut mare lucru.)

Propuneri dificil de implementat
 • Legea responsabilitatii fiscale. (Variante similare ale unei legi care sa duca la eliminarea rectificarilor bugetare prea dese s-au mai incercat, dar practica a aratat ca in Romania, rectificarile bugetare sunt de neocolit)
 • Instituirea unui management privat in societatile, companiile si regiile statului pentru a creste eficienta si productivitatea acestor institutii. (Teoretic, e bine. Practic, ori e firma de stat, ori e companie privata. Dupa ce criterii alegi firma privata care sa conduca firma de stat? Simplul fapt ca e administrata privat nu presupune eliminarea posibilitatii coruptiei patronului privat - probabil tot client politic al Puterii)
 • Introducerea unei cote de impozit de 20% pentru veniturile care depasesc 3.000 de lei pe luna si suprataxarea profiturilor exceptionale pana la depasirea crizei. (Masura descurajeaza si demotiveaza munca eficienta, iar angajatorii vor gasi formule prin care plata taxei suplimentare sa fie ocolite. In final, tinta acestei masuri - cresterea veniturilor la buget - va fi cu usurinta ocolita)
 • Instituirea unui moratoriu de un an de zile pentru plata principalului la creditele luate de catre IMM-uri. Astfel, intreprinzatorii vor beneficia de extinderea perioadei de creditare cu un an de zile. (Putine banci ar intra intr-un asemenea program, din cauza ca cel mai birocratic de executat este chiar Statul roman. Practic, Romania ar urma sa infiinteze un fond de garantare din care sa fie platite creditele pe o perioada de un an, dar nu se stie din ce bani ar fi constituit Fondul si daca nu cumva in final tot Statul ar trebui sa suporte eventualele pagube)
 • Mentinerea unui regim fiscal atractiv, reducerea accentuata a birocratiei si absorbtia sporita a fondurilor europene. (Nu se spune mai nimic cu privire la modalitatile de punere in practica)
 • Infiintarea unui Comandament national pentru atragerea fondurilor europene. (Masura e atat de populista, incat nu merita discutata. Prioritar acum e sa reducem cheltuielile de personal din sistemul bugetar, nu sa marim aparatul de stat. Un asemenea comandament nu e un magnet care, odata pus in priza, atrage pilitura de fier din jur)
 • Statul trebuie sa dezvolte un sistem de creditare agricola menit sa asigure cresterea calitativa si cantitativa a productiei. (Pentru asta, e nevoie de bani cu care Statul sa garanteze bancilor ca riscul de neplata se va apropia de zero, ceea ce inseamna sume consistente de care Romania nu dispune. Chiar si in cazul in care acest Fond ar fi constituit, ramane riscul ca beneficiarii sa fie tot marii latifundiari gen Culita Tarata, iar fermierii mici sa nu vada nici un credit)
 • Incheierea unui acord de bune practici intre guvern si marile retele de retail pentru promovarea alimentelor romanesti pe rafturile acestor magazine. (Retailerii ar lua produse romanesti pe raft daca producatorii ar avea forta sa le aduca la calitatea ceruta de normele UE si sa faca aprovizionarea in graficele cerute. Ceea ce foarte putini producatori locali reusesc)
 • Scoaterea satului romanesc din izolare si reducerea diferentelor care il separa de oras. (Intentia e buna, dar pentru asta e nevoie de zeci de miliarde de euro, bani de care Romania nu dispune pe termen scurt.)
 
Crin Antonescu

Taxe si impozite:
- Scaderea cotei unice de impozitare la 10%
- Scaderea TVA la 15%
- Scaderea contributiilor sociale cu pana la 50%

Propuneri pertinente
 • Bugetul statului trebuie orientat spre prioritati de politici publice transparente, in interesul contribuabililor si nu spre clientela politicienilor. (Fraza merge ca declaratie politica, dar lipsesc termenii concreti)
 • Guvernul trebuie restructurat masiv. Nu avem nevoie de mai mult de 12 ministere si 30 de agentii guvernamentale (prin comasarea celor peste 120 existente in prezent). Exemple de ministere inutile: Economie, IMM-uri, Turism, Telecomunicatii, Tineret si Sport.
 • Cheltuielile trebuie tinute mult mai bine sub control, inclusiv printr-o reglementare care sa asigure transparenta utilizarii banilor in lucrarile publice, pe toata durata derularii acestora (de la atribuire si pana la finalizare). ( Fraza merge ca declaratie politica, dar lipsesc termenii concreti)
 • Scaderea cotei unice de impozitare la 10%. (O cota unica mai scazuta va duce la scaderea incasarilor la buget in prima faza, dar ar putea atrage investitii straine care sa compenseze pe termen mediu si lung aceasta scadere. Masura ar trebui insotita de un studiu de impact)

Propuneri cu semn de intrebare
 • Scaderea contributiilor sociale cu pana la 50%; (In conditiile unui buget social la limita, pe termen scurt ar fi nevoie de transferuri de la alte bugete pentru a face platile necesare. Pe termen mediu si lung, ajuta la scoaterea la lumina a muncii la negru)
 • Reduceri intre 5 si 10% pentru plata la termen a impozitelor. (Nu aduce bani mult mai multi la buget)
 • Stimularea crearii locurilor de munca in zone defavorizate prin diverse pachete de stimulente fiscale acordate intreprinderilor mici si mijlocii ( Fraza merge ca declaratie politica, dar lipsesc termenii concreti)
 • Liberalizarea pietei financiar-bancare, pentru a stimula circulatia capitalului. Aceasta presupune liberalizarea sistemului de reglementare pentru a permite aparitia de noi institutii financiare, non-bancare. (Aici opereaza legi europene pe care nu ai cum sa le modifici prin legislatia nationala. Infiintarea de noi institutii financiare e reglementata strict de Banca Centrala Europeana.)
 • Fixarea adoptarii monedei EURO in Romania ca obiectiv prioritar al politicii monetare. (Presedintele nu are legatura cu politica monetara, care e facuta de BNR. Fixarea adoptarii euro e deja un obiectiv prioritar al BNR.)
 • Scaderea TVA la 15% (relansarea consumului prin scaderea TVA e o solutie cu doua taisuri, in prima faza putind vaduvi bugetul de sume consistente)

Traian Basescu

Taxe si impozite:
- Mentinerea cotei unice de impozitare de 16%
- Eventuala cresterea a TVA, daca bugetul de stat nu rezista crizei in 2010

Propuneri pertinente
 • Restructurarea cheltuielilor publice. (Masura e „dictata” de FMI, iar candidatul prezidential nu spune in niciun fel cum sa va trece la implementarea ei)
 • Cadru de cheltuiala pe termen mediu si executie bugetara multianuala
 • Aderarea Romaniei, la orizontul anului 2014, la moneda euro. Precizare inutila, niciunul dintre candidati neputand fi impotriva unui asemenea demers
 • Mentinerea cotei unice, dar posibila crestere a TVA
Propuneri cu semn de intrebare
 • Utilizare mai eficienta a resurselor. (Fraza merge ca declaratie politica, dar lipsesc termenii concreti)
 • Concurenta si piete functionale
 • Reforma justitiei, inclusiv pentru simplificarea legislatiei, pentru modificarea Constitutiei
 • Parlament unicameral, mai puternic si mai transparent. (Parlamentul unicameral are si avantaje si dezavantaje. Dezavantaje: legile cu dedicatie pot fi trecute mai usor printr-o singura Camera decat prin doua. Avantaje: cheltuieli mai mici si un aparat mai eficient)
 • O reforma profunda si rapida a administratiei publice, care sa fie focalizata pe descentralizare si pe reducerea aparatului birocratic al statului care astazi este supradimensionat. (Fraza merge ca declaratie politica, dar lipsesc termenii concreti).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10535 vizualizari

 • +11 (61 voturi)    
  Antonescu MINTE (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:40)

  pnl=psd [anonim]

  Mungiu: ACORDUL FMI despre Fiscalitate

  “Eu, Crin”
  Alina Mungiu-Pippidi
  Romania Libera, 16 Iulie 2009
  Presedintele ales in aceasta toamna va fi un presedinte de vreme rea. Criza economica globala a pus capat cresterii noastre economice si, pentru un timp, va trebui sa dam dovada de austeritate si rabdare pentru a supravietui si a ne intoarce la vremuri mai bune. S-au facut, de catre toate partidele, promisiuni care nu se pot respecta. Va cer un moratoriu de doi ani: sa acordam Guvernului si Parlamentului un ragaz de refacere a finantelor publice inainte de a cere respectarea acestor promisiuni.
  Oricine ar propune altceva acum, mai ales o reducere a impozitelor pe venit sau TVA, ar fi nu doar un iresponsabil, dar si UN MINCINOS: prin intelegerea cu FMI, ne-am angajat sa evitam asemenea pasi care ar adanci si mai mult criza actuala. Voi incuraja partidele sa propuna buni specialisti pe pozitiile guvernamentale, tehnocrati mai degraba decat oameni politici. Ne trebuie un guvern care sa ne piloteze dincolo de abisurile acestei crize fara sa se gandeasca la propria realegere, deci fara comportamentul oportunist si iresponsabil pe care l-am vazut la partidele politice, inclusiv la al nostru, in ultimii doi ani."
  Daca l-as fi auzit vorbind asa pe Crin Antonescu, probabil ca i-as fi dat o sansa la votul meu, poate nemeritata avand in vedere slaba lui credibilitate si performanta subtire din toata cariera lui politica. Dar nu l-am auzit vorbind asa. Dimpotriva, l-am auzit spunand ca va cobori impozitul pe venit la 10% si TVA la 15%, desi stie ca nu se poate, ca-i va da afara pe procurorii generali, primii care incearca sa fie independenti din istoria noastra, ca sa puna in loc niste oameni care sa nu atinga cu o pana pe nimeni influent si care i-ar putea da afara. Daca nu spunea nimic, Crin Antonescu era mai castigat saptamana asta.
  http://www.romanialibera.ro/a159910/eu-crin.html
  • +3 (41 voturi)    
   PSD/PNL despre FMI: una spun - ALTA VOTEAZA (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:22)

   votati pnl CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui pnl=psd

   PSD/PNL despre FMI: una spun - ALTA VOTEAZA IN PARLAMENT


   PSD/PNL au ajuns la schizofrenia partidului unic de pe vremea lui Ceausescu, care avea si el toata Presa la picioare

   Camera Deputaţilor a respins o cere a PSD şi PNL de rediscutare a OUG privind acordul FMI

   MEDIAFAX
   BUCUREŞTI / 19:06, 12.10.2009

   Deputaţii PSD şi PNL au cerut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, rediscutarea în Comisia de buget-finanţe a ordonanţei care ratifică acordul stand-by cu FMI, însă solicitarea a fost respinsă de plen cu 73 voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi 5 abţineri.
   Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, susţinut şi de viceliderul grupului PSD Aura Vasile, a propus retrimiterea la Comisia de buget-finanţe a raportului privind ordonanţa de urgenţă referitoare la ratificarea acordului stand-by cu FMI, pe motiv că Executivul nu este capabil să pună în practică schimbările preconizate în acordul cu FMI.
   El s-a referit, în acest sens, la consolidarea politicii fiscale şi la menţinerea capitalizării băncilor.
   "Acest acord produce efecte inverse, creşte fiscalitatea şi sărăceşte populaţia", a spus Nicolăescu.
   Aura Vasile a adăugat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, trebuie să răspundă întrebărilor deputaţilor în legătură cu acest acord.
   În replică, deputatul PDL Petru Călian a spus că membrii Comisiei de buget-finanţe au dezbătut şi aprobat această ordonanţă în urmă cu o săptămână, iar reprezentanţii PSD şi PNL din comisie nu au avut nicio obiecţie. El a adăugat că Pogea a fost prezent la aceste dezbateri din comisie, iar deputaţii PSD din comisie au fost de acord cu toate măsurile cuprinse în ordonanţă şi nu au depus niciun amendament.
   Liderul grupului PDL Mircea Toader a apreciat că, dacă această ordonanţă nu va fi aprobată, România nu va putea accesa următoarele tranşe de împrumut de la FMI.
   Propunerea de retrimtere la comisie a ordonanţei privind acordul stand-by a fost respinsă cu 73 voturi "pentru", 73 "împotrivă" şi 5 abţineri.

   http://www.mediafax.ro/economic/camer
   • -7 (47 voturi)    
    Aberatii portocalii (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:53)

    George [anonim] i-a raspuns lui votati pnl CASTIGA PSD

    Noroc cu PDL condus de Nuti si EBA, gardienii democratiei !
    • +5 (37 voturi)    
     PSD/PNL va fi obligat sa-si dea arama pe fata (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:39)

     votati pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui George

     foarte repede,
     pentru ca FMI va discuta la bucuresti CU FICARE PARTID IN PARTE, si atunci PSD/PNL va trebui sa nu se mai ascunda dupa caporalii din Televiziuni si sa spuna adevarul


     >>> FMI va negocia parte în parte cu partidele bugetul pe 2010

     Cotidianul
     23 Oct 2009
     Doru Cireasa
     • -2 (16 voturi)    
      Votati Patriciu, Vantu si Voiculescu... (Luni, 26 octombrie 2009, 9:20)

      ion [anonim] i-a raspuns lui votati pnl = CASTIGA PSD

      Votati Patriciu, Vantu si Voiculescu... sau marionetele lor! Si nu uitati sa urmariti Antenele si Realitatea. Publicitatea aduce bani doar daca ai rating. Si fiindca in ultimii 5 ani nu prea am mai furat de la stat, trebuie sa traim si noi din ceva. In plus ne-au mai facut astia si dosare penale si trebuie sa mai cotizam si la avocati, procurori, judecatori...
      • +2 (4 voturi)    
       TVA=zero, Impozit=zero. Votati-ma pe mine! (Luni, 26 octombrie 2009, 11:58)

       gigi [anonim] i-a raspuns lui ion

       Am cea mai buna oferta: TVA 0 si Impozit 0. Impozitez bogatii cu 100% si dau cate 30000 euro la fiecare roman care nu pleaca din Romania. Votati-ma pe mine!
       • +8 (10 voturi)    
        propuneri rosii (Luni, 26 octombrie 2009, 14:04)

        the dark one [anonim] i-a raspuns lui gigi

        Castig mai mult de 3000 RON pe luna, dar ii castig in mediul privat. De 10 ani muncesc, iar ultimii 6 am tras ca un caine intr-o multinationala. De f. putin timp am prins "cheag" ca sa zic asa, pentru ca am acumulat experienta si am niste responsabilitati. Tot la fel, de putin timp si reusesc sa pun un ban deoparte, sperand ca am sa pot cumpara candva o casa (nu mi-am vandut sufletul/viata bancilor si consider ca bine am facut - nu trebuie sa te intinzi mai mult decat te tine plapuma)

        De ce sa platesc impozit mai mult? Pentru ca POT sa produc mai mult? Ca asa propune un demagog ieftin si prostalau, sa castige simpatia celor "oropsiti"?

        Cei care au spart seminte in fata blocului, in timp ce eu invatam, nu le convine cat castiga? Sa puna mana pe carte sau afara la capsuni!
    • -1 (21 voturi)    
     George? Sezi mumos mama! (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:12)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui George

     Esti, ca intotdeauna,la obiect, problemele noastre fiind, in ordinea importantei: EBA si Udrea. La iarna, o sa arzi in soba, stiai?
     • 0 (14 voturi)    
      Ce imi place mie la voi... (Luni, 26 octombrie 2009, 7:26)

      judex [anonim] i-a raspuns lui Luk

      este ca sariti imediat la Udrea si Eba. De ce nu pomeniti si ispravile "doamnelor" voastre: Norica, Renate, Alina Gorghiu, Aura vasile, Olguta Vasilescu, Ana Birchall, ca doar sunteti incardasiti, ne-FSN-istilor!? Va este rusine sa vorbiti de "doamnele" voastre?
     • +4 (14 voturi)    
      propaganda electorala pe orice canal (Luni, 26 octombrie 2009, 7:54)

      apolitic... antipolitic [anonim] i-a raspuns lui Luk

      mi se pare execrabil cum o analiza se poate transforma rapid intr-o propaganda ieftina.
      voi chiar nu va dati seama ca se prinde oricine ca sunteti platiti sa atacati online orice opinie diferita de a sefilor vostri?
      toti sunteti o apa si un pamant!!! lucrati doar pentru partide diferite.
      singura problema este aceea ca din cauza celor ca voi care isi vand tara pentru un salariu sau pentru o sticla de ulei, noi toti o ducem mai rau. oare unde e tepes sa va rezolve pe toti?
      rugaminte: daca tot postati, incercti sa faceti o analiza a platformelor... incercati sa argumentati de ce pot fi facute propunerile sefilor vostri... nu mai aruncati cu rahat in toata lumea ca de aceea romanii nu mai merg la vot!
      le e scarba de voi!!!
      • -3 (13 voturi)    
       GRESIT: "Pe TOATE canalele PSD/PNL" (Luni, 26 octombrie 2009, 10:44)

       votezi pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui apolitic... antipolitic

       ar fi trebuit sa spui, pentru ca PSD/PNL a cumparat TOATA Presa.

       Doar nu crezi c-a cumparat TOATA Presa ca sa-ti spuna TIE Adevarul ?
       Dovada e chiar aici: niste banale stiri de ziar, care contin propriile declaratii si fapte ale PSD/PNL - si nimic mai mult - sunt considerate "propaganda" de catre PSD/PNL, pentru ca nu le convine "adevarul" pe care-l arata ele.

       "Adevarul" a ajuns in anul de gratie 2009, in Romania, MONOPOL PSD/PNL: numai ce spune PSD/PNL e adevarat, chiar daca ce spune PSD/PNl se contrazice la fiecare 2 cuvinte.
   • -4 (44 voturi)    
    Si duminica faceti propaganda pedelicilor??? (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:05)

    Glower [utilizator] i-a raspuns lui votati pnl CASTIGA PSD

    Voi n-aveti zile libere ? Sau va platesc si orele suplimentare...?
    • +8 (38 voturi)    
     Adevarul a ajuns membru PNL???!!! (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:32)

     votati pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui Glower

     daca antonescu minte - inseamna ca eu sunt pdl-ist ?

     sau inseamna ca minte pur si simplu cu tupeu asa cum mint toti arogantii care stiu toata presa la picioarele lor ?
    • +12 (26 voturi)    
     haha (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:49)

     MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Glower

     curios asa un comentariu tocmai de la unul care posteaza duminica... hahahaha, ce tont esti.
    • +5 (17 voturi)    
     Si tu? (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:13)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Glower

     Tu astazi nu esti liber? Te pomenesti ca va platesc si azi mai :)) :)) :))
  • +11 (35 voturi)    
   PNL+PSD=scadem taxele si mai dam si 25000euro (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:21)

   ion [anonim] i-a raspuns lui pnl=psd

   Promisiuni de campanie: scadem taxele, va dam si cate 25000 de euro pe deasupra si ii impozitam doar pe aia bogati. Dar ca sa-i impozitam tare de tot, spre bucuria voastra, trebuie inainte sa-i imbogatim tare de tot ca sa luam impozite direct proportional cu bagatia lor. Le dam niste companii de la stat, ii lasam cativa ani sa le fardeze un pic in companii private, ii lasam sa le vanda si apoi ii impozitam de-i ia naiba :))
  • -5 (17 voturi)    
   Cine vorbea de minciuna (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:51)

   sar=pdl=base [anonim] i-a raspuns lui pnl=psd

   Aceasta caricatura de femeie care printre altele contribuie din plin la decredibilizarea notiunii insasi de Societate Civila (ca fiind aservita presedintelui precum 'intelectualii' pupincuristi de dinainte de 89) pretinde ca ar fi dat o sansa la votul ei unui alt candidat decat lui TBA ? Asta da MINCIUNA.
  • 0 (2 voturi)    
   Crin (Marţi, 27 octombrie 2009, 8:12)

   un elev [anonim] i-a raspuns lui pnl=psd

   Draga Alina,
   sa dam dovada de rabdare, inteleg, dar sa dam dovada de austeritate este o enormitate de elev teribilist. Te scalzi intr-un discurs inutil : "Ne trebuie un guvern ... fara sa se gandeasca la propria realegere" -naivitate de fetita.

   Asa ti se intampla cand te joci cu lucrurile sfinte
   • -1 (1 vot)    
    Stii matale ce se intampla cand nu argumentezi? (Marţi, 27 octombrie 2009, 10:39)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui un elev

    Anume te faci de ras. Cel putin aici pe hotnews. Si mai ales cand te legi de careva care isi argumenteaza afirmatiile.

    O fi asta motivul pt. care postezi anonim?

    Poate chiar esti elev, si inca n-ai o minte suficient de coapta ca sa pricepi ce inseamna o discutie rationala, bazata pe argumente. In care caz vezi de mergi la scoala, si incearca sa nu iesi bou dupa ce ai intrat vitel. Scoala e utila, sa stii. Fara scoala risti sa ajungi politician a la Antonescu sau Geoana.
 • +6 (40 voturi)    
  Mda....Antonescu are cel mai bun program. (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:40)

  bgd [utilizator]

  DAR....ca Presedinte nu poti impune astfel de masuri. Trebuie sa ai si Guvernul sau/si sustinere in Parlament....lucru mai greu de realizat.
  • +6 (28 voturi)    
   cred (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:50)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui bgd

   cred ca te referi la programul de somn. Tot ceea ce a spus este o mare aberatie.
   • +5 (17 voturi)    
    De ce? (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:23)

    bgd [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

    Explica. Asa pot sa te fac si eu pe tine prost...si sa nu insemne nimic daca nu aduc argumente.
    V-ati invatat sa faceti tot felul de remarci fara a avea nici un fel de motiv sau explicatie....
    Ai argumente? Altfel e egal cu 0 ce ai spus...
    • +5 (19 voturi)    
     Las-o balta mestere (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:16)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui bgd

     Sau explica-ne de ce are Antontescu cel mai bun program??? Ca reduce TVA si impozitul?
     Ti-l reduc eu mai, e ok asa?
     Adica tu arunci o remarca, altul arunca o alta si tu-i reprosezi ca nu-si fundamenteaza parerea? Pai pana la paiul din ochiul altuia...
     • +3 (15 voturi)    
      BGD - nu-ti mai bate capul... (Luni, 26 octombrie 2009, 8:03)

      george [anonim] i-a raspuns lui Luk

      ei nu pot face o analiza... sunt niste pusti platiti pentru webPR... unii cred ca nici nu au drept de vot...
      probabil nici nu isi amintesc cum a disparut flota Romaniei... (cine oare e responsabil)... cum alt partid urla clar si tare acum un an, tot in campanie electorala ca va mari salariile cu 50%... si cum cel de-al treilea partid concurent dadea exploatarea unei mense suprafete de teren mult inainte ca ea sa fie a noastra doar pt ca i se termina mandatul...

      Li s-au dat o serie de "citate" pe care ei trebuie sa le puna pe net iar pt asta sunt platiti... nu sunt in stare de mai mult... nu ai de ce sa le ceri!

      Intrebare: se poate continua discutia de aici in vreo alta parte unde nu mai sunt aruncatorii cu rahat?
      • -2 (4 voturi)    
       Flota e iar o mare petarda (Luni, 26 octombrie 2009, 12:40)

       Costica [anonim] i-a raspuns lui george

       Orice lucrator serios din industria transporturilor navale (si constructiilor) stie ca o nava are durata de viata de 20-25 de ani. Ale noastre erau vechi de noi, nave noi-noute abia s-au vandut cu 4-5 milioane dolari si voi vorbiti de lucruri de care nu stiti. Lasati vrajelile lui Iliescu, lasati-l si pe el sa se duca la groapa...
      • -1 (5 voturi)    
       Flota e iar o mare petarda (Luni, 26 octombrie 2009, 12:40)

       Costica [anonim] i-a raspuns lui george

       Orice lucrator serios din industria transporturilor navale (si constructiilor) stie ca o nava are durata de viata de 20-25 de ani. Ale noastre erau vechi de noi, nave noi-noute abia s-au vandut cu 4-5 milioane dolari si voi vorbiti de lucruri de care nu stiti. Lasati vrajelile lui Iliescu, lasati-l si pe el sa se duca la groapa...
    • -1 (1 vot)    
     Greu cu gandeala (Marţi, 27 octombrie 2009, 10:47)

     Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui bgd

     Daca taceai, nu radea lumea de tine.

     Reducerea impozitelor, indiferent ca-s directe (impozitul pe venit, care acuma e la 16%) sau indirecte (TVA - actualmente 19%) sunt masuri ce-i drept tipic liberale, dar imposibil de aplicat intr-o economie in recesiune, cu deficit bugetar si cu rezerve zero. Cine propune asa ceva e total paralel cu economia, sau vrea sa duca cu buna stiinta la faliment statul roman.

     Scaderea contributiilor de asigurari sociale e alta mare gogoasa. In conditiile in care numarul pensionarilor e in crestere, iar populatia Romaniei imbatraneste de la an la an, iar sporul natural e negativ, o reducere a contributiei de asigurari sociale e cea mai sigura cale de a pune sistemul de asigurari sociale pe butuci. Ca ne place sau nu, batranii nostri costa, si n-avem ce altceva sa facem pt. ei decat sa platim.

     Ce vrea Antonescu reflecta dupa parerea mea relativ bine experienta lui profesionala de pana acuma. A fost ministru intr-o guvernare slaba, in care nu s-a implicat, iar anterior a fost mai intai profesor de istorie la tara si pe urma muzeograf. N-a avut in viata lui de gestionat un buget in mod direct, nici de condus un colectiv de oameni. Singurul lui merit e ca pana acuma n-a fost implicat in nici un scandal. Doar atat nu cred insa ca ajunge ca sa fie un presedinte bun. Parerea mea e ca ar fi un Constantinescu doi, care nu se implica de loc in politica interna, si care lasa lucrurile sa curga. Eu prefer un presedinte care totusi incearca sa faca ceva, macar atat cat poate.
   • +2 (18 voturi)    
    Inca ceva... (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:48)

    bgd [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

    ...ca sa-ti arat ca ataci persoana doar pt ca n-ai altceva de spus.
    Majoritatea tarilor au inceput sa scada taxele, alte tari le aveau mai mici din start.... Basescu propune marirea lor, Geoana propune altceva...mai prostesc asa...impozitul progresiv, iar Antonescu propune scaderea lor. Facand abstractie de ce ne-ar invata orice prof. de economie referitor la taxe (in perioada de boom le cresti iar in perioada de criza le scazi), oare n-ar fi bine sa facem si noi ca restu? Ce sa mai spun si de PDL, care in perioada de criza..nu numai ca nu face restructurari, ci angajeaza inca vreo 16000 de bugetari....
    Eu il prefer pe Antonescu pt ca ar vrea sa scada taxele si sa reduca aparatul bugetar. Tu sustine-l pe Basescu...pt ca o sa-ti creasca TVA-ul de ai sa dai pe o paine 3 lei, l de benzina 6-7....etc.
    • +1 (15 voturi)    
     Arata-mi care tara... (Duminică, 25 octombrie 2009, 21:28)

     bundy [anonim] i-a raspuns lui bgd

     ...care tara are acord cu FMI si a redus taxele. FMI a spus foarte clar ca nu putem scadea taxele, asta apare in contractul semnat cu ei si Antonescu stie asta foarte bine.
     • +2 (10 voturi)    
      Asa si? (Luni, 26 octombrie 2009, 8:39)

      Marius [anonim] i-a raspuns lui bundy

      La fel si UE ne cere ca pana in 2012 toate tarile membre sa aiba Parlament bicameral. Asta nu ne opreste sa facem un referendum pentru a-l micsora acum...
      • -4 (4 voturi)    
       tu ai doi neuroni? (Luni, 26 octombrie 2009, 11:15)

       sami [utilizator] i-a raspuns lui Marius

       De unde naiba emiti asemenea ineptii? Aaah cred ca stiu, din birou de geoana sau de la purtatorul sau de prostie vanghel'e
     • +1 (1 vot)    
      De unde ai informatia? (Marţi, 27 octombrie 2009, 22:15)

      Roald [anonim] i-a raspuns lui bundy

      Da,? De unde ai informatia? Cum multe tari le-au scazut totusi? Si daca e asa. cine a semnat prosteste acordul cu FMI? Si-l mai tine si secret? Majoritatea tarilor europene , din care multe au acorduri cu FMi au redus taxele si impozitele. Din informatiile mele FMI cere doar scaderea cheltuielilor bugetare si colectarea mai eficienta a taxelor si impozitelor
    • +4 (16 voturi)    
     voteaza antonescu (Luni, 26 octombrie 2009, 8:12)

     grigore [anonim] i-a raspuns lui bgd

     cei 16000 au fost angajati de guvernul vostru(tariceanu si sustinut de antonescu)
     Taxele le poate micsora la ma-sa acesa ca la stat nu el poate sa faca asta, parca se doreste presedinte cuminte , care aduce linistea si nu se amesteca in executiv. Deja fratii lui pnl-isti patroni si cat de cat sefuti pe undeva impun subalternilor sa dea sms pentru campania lui crin. Daca nu aduci dovada esti pe lista de disponibilizati. voteaza crin patriciu si o sa dai sms toata viata sa-ti trimita mutra lui.
     • 0 (12 voturi)    
      2004 (Luni, 26 octombrie 2009, 9:58)

      Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui grigore

      Pai Basescu in 2004 nu cu cota unica de 16% a castigat alegerile? A numit guvern care a scazut cota unica.
      Antonescu de ce nu poate scadea cota unica?

      Si in 2004 toti au sarit ca ramane bugetul fara bani si, surpriza, s-au colectat mai multi.

      Pune-ti mintea la contributie inainte de a deschide gura.
     • +1 (13 voturi)    
      Reducere de taxe si impozite (Luni, 26 octombrie 2009, 10:19)

      Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui grigore

      E normal sa se intample asta pentru ca puterea de cumparare se prabuseste.

      Nu uita ca de la 1 ianurie de scumpesc numai prin cresterea accizei:
      + 20% benzina
      + 30% energia electrica
      + 30% tigarile
      + ??% toate produsele

      Asta inseamna mai multi bani la buget fata de anul asta iar o scadere a altor taxe este posibila.

      Clasa medie a pierdut 20% din puterea de cumparare anul asta. Daca mai creste si cota de impozitare, pe langa scumpirile de la 1 ianuarie mai scade cu 20%. O scadere a veniturilor clasei medii cu 40% in 2 ani este catastrofala pentru ca ea tine in spate tot jaful asta de tara.
      Cand spun clasa medie ma refer la venituri de peste 1000 Eur, venituri pe care nea geoana vrea sa le impoziteze mai mult.
      Nenea Geoana nu asistatii sociali si nici cei cu salarii de 1000 lei tin tara asta ci cei cu venituri mari. Da-le in cap sa vezi ce se intampla.

      La fel ca Geoana si Basescu care ne-a bagat in tot cacatul asta cu FMI-ul, a patronat un guvern de incompetenti care au bagat in an de criza impozit forfetar, au crescut CAS-ul in februarie si nu au facut nimic pentru a atenua efectele crizei. Mai rau ne-au bagat in criza.
      • +1 (9 voturi)    
       INFLATIA Guvernului Tariceanu 2 PSD/PNL (Luni, 26 octombrie 2009, 11:51)

       FMI [anonim] i-a raspuns lui Alexandru C

       As vrea sa vad si eu date de la INS priv. puterea de cumparare, pentru ca ce spui tu mi se pare o aberatie, dat fiind ca puterea de cumparare a cazut pe vremea guvernului PSD/PNL in Iulie 2007, cand decizia PSD/PNL de a mari pensiile a transformat marirea de pensii in impozit pe prostie, adica in INFLATIE, de unde deficitul la buget

       Nu geoana si basescu ne-au impus acordul cu FMi, ci prostia economica a Guvernului tariceanu 2, care a lasat romanilor o datorie de 27,3 MILIARDE DE EURO, mai mare de 2 ori ca imprumutul FMI.

       Inainte ca PNL si PSD sa intrebe cum platim Imprumutul FMI - pe criza economica - "majoritatea" PSD/PNL trebuie sa ne explice de ce trebuie sa ne imprumutam NOI ca sa platim gaura pe care-au facut-o ei in buget in 2008 pe crestere economica - ?

       >>> De ce trebuie sa ne-mprumutam iar ca pe vremea lui Ceausescu doar ca sa platim datorii?
       • -2 (8 voturi)    
        Asumare (Luni, 26 octombrie 2009, 13:25)

        Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui FMI

        Cand te angajezi intr-o functie de conducere daca vi cu texte din astea (aruncatul vinei pe cel de dinainte) nu rezisti 2 luni in functie. Ma refer la o companie privata unde ceea ce conteaza este performanta.

        Performanta guvernului Boc, guvern patronat de Basescu nu e nici macar 0, e negativa.

        Am zis acum 1 an ca o sa vina vremea cand o sa-l plangeti pe Tariceanu. Nu estimam insa ca va veni asa de repede.
        • +2 (10 voturi)    
         ASUMARE (Luni, 26 octombrie 2009, 14:05)

         FMI [anonim] i-a raspuns lui Alexandru C

         cand tu esti pnl - adica partidul care a facut o datorie publica pentru acoperirea careia romanii trebuie sa plateasca azi pe criza economica mondiala - nu mai ai dreptul sa intrebi "de ce imprumutul fmi" pana nu raspunzi la intrebarea:

         - de ce ai facut pnl datorie publica pe crestere economica, in 2008, cand pana si bulgaria a terminat anul cu excedent ?

         asta inseamna asumare -

         pentru ca asta inseamna bani din buzunarul romanilor, in cel mai greu moment economic cu putinta: pe criza economica si fara bani.

         intr-o logica la fel de onesta a asumarii - inflatia de 4,3% in octombrie 2009 - la jumatate fata de maximul istoric inregistrat in perioada guvernului psd/pnl tariceanu 2 - trebuie si ea "asumata" - cat timp nivelul sal mediu n-a scazut cu acelasi procent (cel putin)
         • +1 (5 voturi)    
          Iarba (Luni, 26 octombrie 2009, 15:41)

          Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui FMI

          Tu fiind ierbivor nu ai cum sa vorbesti de logica. Lasa aburelile astea de adormit copii.
          Pe vremea lui Tariceanu s-a trait bine, pe vremea lui Boc desi s-au imprumutat 30 miliarde se traieste prost.

          Salariul mediu a crescut cu 30 lei datorita maririlor din sectorul public. In termeni reali salariul mediu a scazut si va scadea in continuare.

          De platit vei plati cele 30 miliarde imprumutate de Boc. Daca erau imprumutate pentru investitii era ceva dar au fost imprumutate pentru niste ierbivore ca tine.
          • -1 (1 vot)    
           MINCIUNI si insulte (Luni, 26 octombrie 2009, 17:09)

           Orice Bulgar e mai destept ca PNL [anonim] i-a raspuns lui Alexandru C

           1. Romania n-a imprumutat 30 de miliarde ci 12,95 (13) miliarde de euro de la FMi

           2. Din toti banii astia au intrat pana acum in Romania doar 5 miliarde - adica exact cat trebuia sa acopere GAURA lasata de Tariceanu.

           3. Ne-am imprumutat deci doar ca sa platim GAURILE PSD/PNL pe criza - in loc sa ne imprumutam ca sa INVESTIM

           4. Vino-ti in fire: PNL odata vrea ca guvernul sa creasca salariile ca e CRIZA, apoi ca de ce plateste salariile si pensiile adoptata prin lege de PSD/PNL in 2007 si 2008.

           Cum o dai tot te contrazici//
         • +2 (4 voturi)    
          Inflatie (Luni, 26 octombrie 2009, 15:48)

          Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui FMI

          Prietene, tu habar n-ai despre mecanismele economice de baza dar te dai rotund.

          Excedentul e la fel de periculos ca deficitul. Tariceanu a facut deficit pentru ca a facut si investitii. Daca faci investitii deficitul nu reprezinta o problema.

          Daca te imprumuti pentru a plati pensii si salarii e o problema. Toate investitiile cu care se lauda boc nu au fost pana acum decontate. Sunt investitii facute din gura. Stai sa vina vremea decontarilor.

          O inflatie de 4.3% in conditiile in care UE tinde spre deflatie este dezastruos.
          I inflatie de 7% in 2008 nu a reprezentat o problema in conditiile in care salariul mediu a crescut cu un procent superior.

          Stai sa vezi inflatie la anul. Plecam din start cu 2% din 01 ianuarie din cauza scumpirilor anuntate.
          • -1 (1 vot)    
           Unde sunt investitiile PNl/PSD ? :))) (Luni, 26 octombrie 2009, 16:46)

           orice BULGAR e mai destept ca PNL [anonim] i-a raspuns lui Alexandru C

           unde sunt cei 5 km de autostrada?
           eu zic sa-io cauti in bulgaria, care a avut si execedent si investitii pe crestere economica, in 2008


           :))))

           hai sa fim seriosi.

           o inflatie de 4,3 in romania pe criza,, inflatie care scade de la 9% in august 2008, pe crestere economica, in guvernarea psd/pnl - la jumatate cat este acum - este un lucru bun pt. puterea de cumparare a romanilor pe criza, daca sal mediu n-a scazut.

           in rest, m-am plictisit de litania psd/pnl plina doar de minciuni si insulte.

           ///
           • +1 (1 vot)    
            Daca nu stiai (Miercuri, 28 octombrie 2009, 0:46)

            Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui orice BULGAR e mai destept ca PNL

            Daca nu stiai singurul efect pozitiv al unei recesiuni este scaderea inflatiei.. asta daca nu vine vreunu-i destept ideea sa creasca TVA...
        • +1 (5 voturi)    
         Niciodata (Luni, 26 octombrie 2009, 19:27)

         Luk [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

         N-o sa fie destul de rau pentru a-l regreta pe Tariceanu. Niciodata o institutie economica / publica sau o strada n-o sa-i poarte numele.
         Tariceanu a fost cel mai periculos prim ministru pe care l-am avut.
         Probabil ca ai dreptate cu aruncatul vinei pe predecesor. Facem o intelegere: nimeni nu mai da vina pe PNL/PSD si nimeni nu-i mai lauda, e bine asa?
         Ca nu se poate si cu crucea-n san si cu ....

         Sau se poate?
         • -1 (3 voturi)    
          RESPONSABILITATE (Luni, 26 octombrie 2009, 21:03)

          FMI [anonim] i-a raspuns lui Luk

          Luk gresesti.

          PSD/PNL nu se vor lauda niciodata unul pe altul, pentru ca nu-i mai poate crede nimeni

          tactica folosita de ei e alta; e tarnosirea adversarului, pentru ca numai astfel, prin comparatie, ei pot sa para o alternativa acceptabila.          Guvernul Tariceanu a plecat in opozitie iar trambitele din televiziuni au inventat smecheria ca "nu mai trebuie sa aruncam vina pe predecesori"

          "Aruncatul vinei pe predecesor" inseamna RESPONSABILIZARE si este - culmea - exact ceea ce lipseste in gestionarea finantelor publice, lucrul care-a facut posibila devalizarea bugetului PUBLIC in progresie geometrica de la un regim la altul, in ultimii 20 de ani

          Practic, cu exceptia PDL, toate alegerile de pana acum au fost castigate folosind bani din bugetul PUBLIC.

          Daca incepem sa functionam democratic, "exceptia de RESPONSABILITATE" nu se mai poate aplica.
          ori Guvernarea PNl e exceptata si atunci TOATE Guvernele prezente si viitoare trebuie exceptate, ori niciunul.

          pentru a evita exceptia de RESPONSABILITATE de acest tip FMI a cerut guvernului Emil boc adoptarea legii tresponsabilitatii fiscale.
          Numai ca fix la momentul oportun, guvernul Boc a fost debarcat.
      • 0 (2 voturi)    
       stagflatie (Marţi, 27 octombrie 2009, 22:18)

       Roald [anonim] i-a raspuns lui Alexandru C

       corect, si rezultatul va fi stagflatie
    • -3 (9 voturi)    
     partial ai dreptate... (Luni, 26 octombrie 2009, 10:27)

     Laurentiu [anonim] i-a raspuns lui bgd

     dar...politicile anticiclice merg atunci cand fie ai rezerve monetare, fie iti permiti sa cresti deficitul...noi suntem deja cu cutitul la os (deficitul este impus deja si noi suntem ffff aproape, iar rezervele valutare sunt folosite sa tina cursul..)...
     Propunerea lui Crin este o aberatie din urmatoarele motive:
     desi pe perioada medie/lunga, incasarile la buget cresc datorita investitiilor straine, a iesirii unor bani din zona subterana a economiei, etc., pe termen scurt aceste inacasari scad ducand la incapacitatea de plata a guvernului (salarii la profesori si magistrati..p..a!).
     Personal lui Crin nu-i iert tradarea principiilor liberale, si daramarea ORICARUI guvern, indiferent cat de prost, pe perioada de criza cu 2 luni inainte de alegeri...si mai sunt si altele!
    • 0 (4 voturi)    
     alo? (Luni, 26 octombrie 2009, 19:16)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui bgd

     "eu il prefer pe antonescu pt ca ar vrea sa scada taxele si sa reduca aparatul bugetar. " antonescu nu vrea sa reduca aparatul bugetar, vrei sa-ti dau niste link-uri sa vezi ce face si ce-a facut antonescu a propos de acest aparat?
     poate nu esti informat suficient, ia verifica faptele si nu declaratiile...
     • 0 (4 voturi)    
      Doar declaratiile le pot verifica. (Miercuri, 28 octombrie 2009, 11:41)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Pt ca fapte nu exista. Nici macar boc...care avea toate parghiile la dispozitie nu a micsorat aparatul bugetar (asa cum zicea ca vrea sa faca...)
      Totul se bazeaza pe ce minciuni credem ;)
 • -10 (46 voturi)    
  Toate panzele sus! (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:47)

  Von Klausewitz [utilizator]

  Cele mai proaste propuneri vin din partea lui basescu.De aceea trebuie sa-l lasam sa plece linistit pe mare,asa cum doreste el!Spre Somalia-batran pirat!
  • +6 (30 voturi)    
   Aiurea Geoana si mai aiurea Antonescu (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:43)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Von Klausewitz

   pardon, eu cred ca Basescu are cea mai buna propunere. Tu nu vezi cum bate cimpii antonescu cu micsorarea tva-ului si a cotei unice de impozitare? Ce inseamna la geoana suprataxarea profiturilor exceptionale? Sau impozitarea cu 20% a veniturilor mai mari de 3000 ? I se pare cumva salariu net de 2500 prea mare pentru un roman ???
   • 0 (0 voturi)    
    inflatia (Miercuri, 28 octombrie 2009, 8:37)

    Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui gogu

    Basescu are cea mai catastrofala solutie, va lovi si in firme, si in populatie, cu singurul rezultat clar inflatia
  • +6 (26 voturi)    
   proaste ca proaste dar antonescu minte (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:50)

   dedeiu [anonim] i-a raspuns lui Von Klausewitz

   cu antonescu ce te faci cand minte?
   • -3 (13 voturi)    
    ia zi (Duminică, 25 octombrie 2009, 21:46)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui dedeiu

    care spune adevarul?
    ori esti prost ori esti postac PDL-ist.
    • +2 (8 voturi)    
     adevarul (Luni, 26 octombrie 2009, 8:34)

     dedeiu [anonim] i-a raspuns lui un roman

     dintre toti candidatii, cel mai credibil este cel de care va temeti si tocmai din cauza ca ne spune adevarul pe fata
  • +7 (13 voturi)    
   pe tine te-au dat afara de la lipit afise? (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:47)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui Von Klausewitz

   sa inteleg ca lipeai afisele stramb si te-au mutat la divizia de agitatori pe forumuri? si cand te gandesti ca , campania de-abea a inceput.... vino cu argumente daca vrei sa postezi sau du-te pe antene sau irealitati sa-ti postezi mizeriile.....
   pana una alta taxa unica care a fost introdusa de PD impreuna cu PNL a fost o masura care a adus omului obisnuit bani in buzunar ...daca a fost buna eu zic sa o tinem... tu ce zici ? sau nu te prea pricepi la treburile astea cu procentele?
 • +17 (33 voturi)    
  intrebare pentru economisti (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:47)

  sadwa [anonim]

  Ce zice Geoana? Ca daca eu vorbesc cu un om sa-i varuiesc casa si el imi da 3000 de lei eu trebuie sa dau 600 de lei la stat?
  Si doi: TVA-ul diferentiat nu e o corvoada pentru astia de se ocupa cu contabilitatile? Nu e o munca in plus?
 • -16 (30 voturi)    
  REMUS CERNEA este cel mai POTRIVIT (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:49)

  vasile [anonim]

  FRATILOR... nu va mai certati aiurea... INITIATIVA este urmatoarea ... PUNEM UNUL NOU! Ne-am saturat sa fim prostiti! Punem unul din popor! www.remuscernea.ro
  • +1 (1 vot)    
   bine ar fi (Miercuri, 28 octombrie 2009, 0:34)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui vasile

   bine ar fi
 • +21 (31 voturi)    
  Suprataxarea profiturilor exceptionale (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:50)

  Geo [anonim]

  Geoana abereaza. Ce inseamna asta? Ca la 3000 ron ai 20% si la 4000 ron ai impozit 43,5%?
  • +5 (25 voturi)    
   revenire la 2004 (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:21)

   goe [anonim] i-a raspuns lui Geo

   Asta vrea Geoana, ca de cand au venit hotii astia la putere in frunte cu dictatorul in care arunca toti cu oua, nu se mai poate. Astia au lasat toti banii la populatie de nu mai are partidul cu ce-si tipari nici afisele electorale. Nu se poate asa. Trebuie stabilit un plafon maxim al salariului, peste care totul se varsa la partid. A, da... si la pensionari, oameni nevoiasi, femei cu copii in brate.
   Geoana e bou, dar nu minte ca si Crin. El chiar o sa incerce sa faca toate astea pentru ca asta stiu comunistii sa faca: distrug ceea ce merge ca sa finanteze ce nu merge, pana cand nu mai merge nimic.
   Votati Geoana = votati Iliescu
 • +24 (34 voturi)    
  Programul lui Geoana (Duminică, 25 octombrie 2009, 15:53)

  Florentin [anonim]

  Gata, Geoana face impozit de 20% pentru ce depaseste 3000 de lei. As vrea sa vad si eu cand il impoziteaza pe Mazare si pe toti barosanii din PSD.
  Daca iese Geoana plec din tara asta de 2 lei. Daca ai un salariu brut de 3500 de ron, platesti 2000 rata la un apartament cu 2 camere, nu mai ramai cu nimic, insa comunistul de Geoana vrea impozite mai mari....
 • -6 (34 voturi)    
  Programe economice (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:03)

  George [anonim]

  In mod esential, Dl Antonescu propune Democratie; ceilalti doi candidati propun abordari populiste de diferite nuante. Electoratul are de ales. In democratie, elaborarea si aplicarea programelor economice este treaba guvernelor asa ca tema dezbaterii este fals pusa. De ce nu faceti o comparatie a viziunilor celor trei candidati in domeniile de resort ale institutiei prezidentiale ? Echilibru institutional, viziune si politica externa, comanda fortelor armate ? Este mentinerea confuziei deliberata sau intamplatoare ?
  • +3 (15 voturi)    
   Plateste bine PNL-ul? (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:04)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui George

   Cum poti sustine reduceri de taxe iun momentul in care i\bugetul e pe butuci?? Daca tot reduce TVA si cota unica, poate ne explica si ce salariide bugetari vrea sa scada, ca banuiesc ca nu vine cu bani de acasa ca sa finanteze deficitul bugetar...
   Probabil PNL-ul te plateste gras ca sa scrii gogomanii de astea...
  • +5 (13 voturi)    
   Propuneri si programe (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:23)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui George

   Dl Antonescu putea sa propuna democratie daca o practica mai intai. Domnia sa este presedintele unui partid care nu practica democratia ci dictatura (cel putin in interiorul parditului) si spolierea economica a populatiei in favoarea clientelei de afaceri.
   Mi-ar placea sa-l aud pe dl. Antonescu spunand si: "eu am facut", dar spune doar "eu voi face". N-a facut in viata lui si-o sa se apuce din decembrie? Si eu trebuie sa fiu un prost care crede orice?
   NU!
 • +1 (25 voturi)    
  legi cu dedicatie... (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:14)

  Dan D. [utilizator]

  Unul dintre motivele enuntate impotriva unui parlament uninominal cum ca legile "cu dedicatie" ar trece mai greu este fals - sistemul este sa te las sa treci o lege cu dedicatie, daca imi treci si tu o lege cu dedicatie, merge la fel de bine si in una si in doua camere.

  De exemplu liderul opozitiei din Irlanda tocmai a declarat de curind ca au de gind sa renunte la camera Senatului (Seanad), pe motive similare, tara membra UE si reducerea costurilor.

  http://www.breakingnews.ie/ireland/kenny-fg-would-slash-td-numbers-abolish-seanad-430628.html
 • +25 (25 voturi)    
  felicitari HotNews (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:15)

  srt [utilizator]

  In sfarsit o analiza pertinenta ale programelor candidatilor. Prinde bine in mijlocul circului electoral.
 • -2 (20 voturi)    
  scaderea taxelor = prabusire PIB (Duminică, 25 octombrie 2009, 16:58)

  ion [anonim]

  Economia inseamna cifre nu vorbe. Daca scad taxele la jumatate PIB-ul care este sustinut in mare parte si de taxe, se prabuseste. Scaderea PIB-ului insemna incapacitate de plata a salariilor si pensiilor, un semnal negativ pentru investitori si caderea monedei nationale. Adica un dezastru social si economic.
  E usor sa faci declaratii pompoase si iresponsabile.
  • +3 (9 voturi)    
   ceva, ceva stii tu (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:08)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui ion

   PIB e produsul Intern Brut.. Adica suma toturor bunurilor produse in Romania. Iar asta va creste daca scad impozitele. Cel care se prabuseste, intr-adevar, daca scad impozitele in momentul asta e bugetul, adica ceea ce se aduna dupa ce se colecteaza toate impozitele si taxele.
   • +2 (12 voturi)    
    NU te baga unde nu te pricepi, ok? (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:26)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

    Altfel faci ca dom' Antonescu, arunci cu vorbe goale...
    PNL a fost la guvernare destul, de ce n-a redus impozitul si TVA? Oare de ce nu merg capitalistii astia prosti cu TVA = 0, daca-i adevarat ce spui tu acolo?
    Incearca sa citesti mai mult si nu te mai contrazice cu realitatea, ca asta numai nebunii fac...
    • 0 (10 voturi)    
     Eu le-as reprosa altceva... (Duminică, 25 octombrie 2009, 23:11)

     bgd [anonim] i-a raspuns lui Luk

     De ce nu l-au crescut??? Ca nu poti scadea tva-ul cand tara merge bine...n-are sens. Il scazi cand merge rau. Adica exact cum face PDl-ul acum...doar ca invers.
     Na...cand ai un inginer ministru...la ce sa te astepti?
     • -3 (5 voturi)    
      pai cand "economia duduie" (Luni, 26 octombrie 2009, 8:36)

      dedeiu [anonim] i-a raspuns lui bgd

      de ce nu au scazut TVA?
      • +4 (6 voturi)    
       Raspuns (Luni, 26 octombrie 2009, 10:03)

       Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui dedeiu

       Ca nu te duce capul, de aia.

       Bai propagandistilor, aduceti-va aminte de 2004. Aceleasi texte erau si atunci si uite ce bine a fost cat a fost PNL-ul la guvernare.

       Hai cu cresterea de taxe sa se intoarca iar salariile la negru si sa scada colectarea sa vad atunci pe unde mai scot camasa. Mai imprumuta vreo 40 miliarde de la FMI si gata.

       Sa-i vad eu pe asistatii sociali cum platesc imprumutul ca eu nu am de gand sa o fac.
       • +1 (3 voturi)    
        :)) (Luni, 26 octombrie 2009, 19:32)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

        "uite ce bine a fost cu PNL-ul la guvernare?"
        Tu cu cine stai de vorba omule? Ai senzatia ca toti cei de pe aici sunt asistati social?
        Ai un complex de superioritate care se potriveste proverbului "... daca nu e si fudul!"
        • -1 (3 voturi)    
         Asistati sociali (Marţi, 27 octombrie 2009, 11:34)

         Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui Luk

         "Sa-i vad eu pe asistatii sociali cum platesc imprumutul ca eu nu am de gand sa o fac."

         Eu asta am zis, nu ca toti de pe hotnews sunt asistati sociali. Daca tu asta ai inteles ...

         Tu cu siguranta esti un asistat ca din postat propaganda portocalie pe hotnews nu cred ca-ti poti plati nici intretinerea.

         Complex de superioritate nu am pentru ca sunt superior multor de pe aici. Tu cu siguranta ai un complex de inferioritate.
         • +1 (1 vot)    
          Zici? (Vineri, 30 octombrie 2009, 2:17)

          Luk [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru C

          1. "Complex de superioritate n-am pentru ca sunt superior multor de aici???"
          Te-ai uitat macar prin dictionar sa vezi ce-i ala? Tu bagi de seama ca-mi dai dreptate, sau e prea complicat?

          2. Daca ne trimitem unul altuia niscaiva declaratii de venit sau balante de verificare contabila si reiese ca (poate) castig de 10 ori mai mult ca tine (si inca din sectorul privat) cum o rezolvam?
          Iti ceri scuze pe aici sau esti prea superior? :))
          Sa nu ma faci sa cred ca esti penibil, te rog fumos, chiar nu mi-ar face placere...
      • +4 (6 voturi)    
       Da destept mai esti... (Luni, 26 octombrie 2009, 12:40)

       bgd [utilizator] i-a raspuns lui dedeiu

       Cand "economia duduia" trebuiau sa creasca tva-ul...nu sa-l scada.
       Cand creste economia, atunci cresti si taxele...pt ca are romanul de rand de unde sa plateasca.
       Cand economia scade, scazi taxele....ca sa aiba romanul de rand de unde sa plateasca.
       Intelegi sau nu?
       As vrea sa inteleaga asta si Pogea.
       El gandeste invers.
   • +1 (1 vot)    
    Temporar (Miercuri, 28 octombrie 2009, 8:45)

    Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

    In varianta Antonescu se prabuseste bugetul temporar, si apoi creste, in a celorlati se prabuseste definitiv
 • +2 (14 voturi)    
  in sfarsit ceva concret (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:01)

  ciprian [anonim]

  Mai ca l-as vota pe Crin, dar in pacate cred ca ne cam arunca cu praf in ochi. Si daca ar forma un guvern care sa fie de partea lui si tot nu s-ar pune in aplicare ce zice el. Din pacate iar avem parte de gargara electorala.
 • +9 (25 voturi)    
  PNL a dublat nr de agentii guvernamentale (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:04)

  gigi [anonim]

  PNL una spun si alta fac. In 2004 se laudau cu masuri liberale iar cand au ajuns la guvernare au dublat pensiile si numarul de agentii guvernamentale. Intr-un an de crestere economica au lasat o gaura imensa in buget.
  Ei zic acum ca de vina a fost Tariceanu nu Crina, dar pe alta parte chiar Crina reclama la CC legea data de Boc pentru reducerea numarului de agentii cum ca ar fi neconstitutionala.
  Vorbe goale.
  • +6 (24 voturi)    
   Antonescu minte (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:07)

   votezi pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Agentii guvernamentale si societati nationale :
   - in guvernarea Isarescu - 14,
   - in guvernarea Nastase -30,
   - in guvernarea Tariceanu- 245

   Fa singur calculul cate societati a mosit Tariceanu...
  • +4 (12 voturi)    
   crin liberal? (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:26)

   cristi [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Chiar asa, ca bine zici. De unde cere Crin Antonescu reducerea cheltuielilor publice, cand actualmente el si partidul lui se opun masurii de reducere a agentiilor guvernamentale? Ca sa nu mai vorbim de "fructuoasa" colaborare dintre PNL si PSD pe vremea lui Tariceanu si cum in acea vreme am ajuns la cca 11 mil de asistati. Daca iese Crin Antonescu, sa zicem ca va putea cel mult sa propuna un premier care sa le convina atat lor cat si celor din PSD. In aceasta situatie, in mod evident solutiile lui fiscale nu vor putea fi aplicate. Daca ar fi fost interesati de o Romanie liberala ar fi intrat la guvernare cu PDL. Dar din oportunism, atat pe vremea lui Tariceanu cat si pe vremea lui Antonescu, PNL e atras de PSD. In aceste conditii, nu vad cum ar putea fi socotit Antonscu o solutie buna.
   PS. Articolul lui Mihai Neamtu despre PNL si curentul oportunist care il subintinde din 1990 incoace este revelator in acest sens.
 • +1 (15 voturi)    
  alegeri (Duminică, 25 octombrie 2009, 17:29)

  cristian [anonim]

  iese basescu
  nu vom avea guvern pentru ca nu are majoritate in parlament
  solutie alegeri anticipate prin prin martie aprilie
  nu stim ce iese la alegeri deci haos total
  iese antonescu
  probabil prim ministru de la psd
  cearta pe cota unica cearta pe impozite etc
  macar avem guvern
  si ultima
  iese geoana
  prim ministru liberal acelasi lucru ca la antonescu
  cum o luam tot prost iese cu singurul amendament ca daca nu iese basescu macar avem guvern fara alegeri anticipate. poate au si ceva minte si colaboreaza pina la viitoarele alegeri
  oricum fara basescu pdl dispare
  • +4 (18 voturi)    
   scenarita (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:40)

   goe [anonim] i-a raspuns lui cristian

   Iese Basescu - isi iau toti coada intre picioare si trece guvernul din prima, ca un loc in Parlament nu se cumpara cu bani de tigari. Va fi cat de cat liniste dar multi vor mormai in barba si nu numai.
   Iese Geoana - va fi declarat cel mai iubit fiu al poporului, isi va pune premier pesedist, poate chiar pe Ady, salariile peste 5000 se vor impozita 100%, pensionarii vor incinge hore, va mai munci dracu'.
   Iese Crin - habar n-am ce va fi ca pana acum doar a mintit. Presupun ca tot un fel de PSD, ca tot urmeaza sa se uneasca cele doua partide.
 • -2 (20 voturi)    
  De departe Antonescu e cel mai bun (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:20)

  Ionut [anonim]

  Ar putea scoate Romania din rahatul in care e.
  Uitati-va la masurile de politica fiscala luate saptamana aceasta de Germania, Suedia si inca cateva tari mai descuiate la minte ...
  Nu prin cresterea taxelor si impozitelor scot tarile lor din criza ci exact invers.
  Votez Antonescu.
  In sfarsit am un motiv suficient de bun.
  • +3 (19 voturi)    
   asa e (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:52)

   MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui Ionut

   dar numai de departe, ca aici e zero...
   • +3 (9 voturi)    
    Lipseste virgula dupa "De departe" ... (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:13)

    Ionut [anonim] i-a raspuns lui MirceaA

    .... pentru a-ti sustine afirmatia.
    Da' poate tu esti d'al lui "Care Este" si atunci, cu gramatica .....
    Apropo, se pare ca nu numai gramatica e punctul vostru slab.
    • -1 (7 voturi)    
     pai si tu el cu "Care este" (Luni, 26 octombrie 2009, 8:39)

     dedeiu [anonim] i-a raspuns lui Ionut

     cateodata "pe care", "la care", "in care", etc devin "care", asa ne-a invatat domnul Tariceanu. Revenind la Antonescu, nu el(PNL) impreuna cu PSD l-au aparat pe Nastase?
  • -3 (9 voturi)    
   La minciuni poate e cel mai bun (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:30)

   silicon [anonim] i-a raspuns lui Ionut

   Pai hai sa ne hotaram: cota unica la 10%, TVA la 15% si reducerea taxelor sociale cu 50% sunt masuri exceptionale. Eu ca mic investitor privat nu pot decat sa sar in sus de bucurie. Ura, traiasca liberalismul.

   Dar pot oare sa il cred? Pai uite asa:
   1. Guvernul liberal in frunte cu Vosganian (care ne bantuie si acum pe la TV) a pus punctul de pensie la 45% din salariul mediu brut. Asta in conditiile in care taxele sociale pentru pensii sunt la 30% din salariul brut. Deja deficitul la fondul de pensii trece de 1 miliard de euro, pentru ca matematic nu se pot sustine pensii atat de mari. Cum dracu sa scazi taxele sociale cu 50% si SA PATREAZI pensia la nivelul actual? Poate domnul Crin sa pregateste la o reducere a pensiilor cu 30% si nu am aflat eu.

   2. Numarul de agentii guvernamentale a crescut exponential in timpul guvernului "liberal" Tariceanu. Numarul de bugetari a crescut cu aproape 300.000 de angajati. Am ajuns cu salariile bugetarilor la peste 9% din PIB, atat timp cat Germania are de exemplu 5% din PIB. Ca sa reduci taxele intr-un mod atat de dramatic trebuie sa inchizi din greu din aceste agentii si sa faci concedieri masive. Cine a blocat in septembrie 2009 legea de reorganizare de agentiilor guvernamentale? Pai exact PNL cu Crin in frunte prin apelarea la Curtea Constitutionala. Care Curte Constitutionala trage in draci de timp, de parca un guvern nu are voie sa isi restranga agentiile in subordine.

   Nene, in campani poti sa promiti orice, ca nu te doare gura. Esti liberal in promisiuni si socialist in fapte, cam asta e domnul Crin.
  • 0 (10 voturi)    
   CEEE? (Duminică, 25 octombrie 2009, 22:29)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Ionut

   Alo? Nenea Varujan, i-ai lasat pe astia sa zburde duminica? Ce-o sa zica conu Patriciu de orele suplimentare? :))
   Mai du-te ma si te plimba, agitatori de doi bani...
 • -2 (2 voturi)    
  Fa-ti testul de personalitate politica!! (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:21)

  Oanna [anonim]

  Ce fel de Presedinte al Romaniei ai fi?

  Alegerile se apropie, candidatii si-au spus punctele de vedere. Spune si tu ce ai face daca ai fi in locul lor !

  Fa-ti testul de personalitate politica si afla ce fel de presedinte ai fi!

  www.busolapolitica.ro

  Completezi testul de „personalitate politica” compus din 22 de intrebari si la sfarsit vezi care candidati la Presedintie au raspuns la fel ca tine, dar si cu cine nu te potrivesti deloc.
 • 0 (2 voturi)    
  Avem lege de muraturi - Efimito, Leonido, ... (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:30)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  rivulutia a-nvins!
 • +6 (14 voturi)    
  Geoana mincinos ordinar (Duminică, 25 octombrie 2009, 18:34)

  aDY.bARCELONA [anonim]

  am venit din spania in aprilie 2009 ramanand acolo somer. am venit cu 17.000e si gandul de a ma apuca de agricultura in orastie, jud. hunedoare incurajat de afirmatiile domnului geoana ca imi va da 25.000e pentru tinerii agricultori. am cheltuit toti banii pe utilaje si pe cultivarea a 6 hectare de leguminoase. in mai deja ramasesem fara bani pentru ca nu sunt de ajuns in a face agricultura. atunci m-am interesat de promisiunile domnului geoana adica de acei 25000e. spre stupefactia mea am aflat ca eu ca tanar agricultor pt. a obtine acei 25000e trebuia sa am in exploatatie 50 hectare de leguminoase. pt. ca fiecare hectar cultivat erau undeva la 0.23 puncte si imi trebuiau aproximativ 14 puncte sau mai multe nu imi aduc aminte ca sa obtin acele fonduri europene nu fondurile lui geoana. in concluzie acei 25000e nu-i poate obtine tot saracul de romanas ci tot persoane cu banii si putere financiara. i-am spus persoanei de la directia agricola ca daca eu imi permite-am sa cultiv 50 hectare de leguminoase nu mai aveam nevoie de acei 25000e bani europeni nu de-ai lui geoana. eventual daca ii obtineam ii faceam un moft nevestei mele ii cumparam o masina sau mai stiu eu ce. acum dragi romani va marturisesc ca trebuie sa plec iarasi nu stiu unde in ce tara de pe pamantul acesta si eventual sa ma prostituez ca sa reusesc sa mai fac rost de bani sa pot continua investitia in iubita mea tara romania.. imi iubesc tara nu-im iubesc politicieni acestei tari..............................................rusine geoana
  • +5 (5 voturi)    
   felicitari (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:05)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui aDY.bARCELONA

   Felicitari pentru initiativa !
 • +3 (15 voturi)    
  Mda (Duminică, 25 octombrie 2009, 19:22)

  Maxmind [utilizator]

  Mie imi place de Basescu, el a ramas blocat pe moguli, ei sunt de vina pt. criza economica.. ei si Iliescu.. Basescu nu are nici un plan de viitor, o sa se dea in barci ca si pana acum.. Caterinca sa iasa..
 • +7 (7 voturi)    
  taxe si impozite- singurul criteriu..... (Duminică, 25 octombrie 2009, 20:23)

  marian [anonim]

  Nu am nicio indoiala despre calitatea cantitatii de basme pe care toti "candidatii" acestia incerca sa le indoape in urechile mele.

  Am o singura intrebare: Capitolul Taxe si Impozite revine Presedintelui? Daca nu, ar trebui sa dea o explicatie prin ce manevre vor reusi sa le impuna.

  In orice caz, impozitarea este pentru mine singurul criteriu realist, in a-i separa in fata buletinului de vot. Dar ca sa fie realist, mai trebuie sa fie si posibil, in raport cu promisiunile.

  Dupa acest criteriu, Geoana este deja in dezavantaj, mai ales ca o tine pe a lui: taxa unica i-a imbogatit pe unii si i-a neindreptatit pe cei multi. Ei uite saracul, el a fost neindreptatit, caci El este "cei multi".

  In rest, avem un mare punct comun: ei nu dau doi bani pe noi, noi trebuie sa dam banii-taxe si impozite- pe ei.
 • +5 (9 voturi)    
  Spirit civic (Duminică, 25 octombrie 2009, 23:57)

  ion [anonim]

  In Suedia Patriciu n-ar vande 1l de benzina iar Vantu si Voiculescu ar avea rating zero. Asta inseamna spirit civic, o societate care ia atitudine fata de hoti, corupti sau politicieni care merg la brat cu ei.
  • +1 (5 voturi)    
   In Suedia... (Luni, 26 octombrie 2009, 0:52)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui ion

   Cred ca peste 80% din actuala clasa politica ar ajunge pe drumuri...inclusiv Basescu, Geoana, Antonescu...si marea majoritate a celor de sub ei (sau peste...in unele cazuri). Insa afaceristi dubiosi si corupti sunt peste tot...in toate tarile...fie ele dezvoltate si civilizate sau nu. Singura diferenta e ca la noi sunt un fel de vedete, apar la tv, in ziare, se plimba pe strada nestingheriti....iar la ei stau in umbra si isi vad de treaba fara a atrage atentia.
   Nu exista persoana politica fara un grup de interese in spate, pt ca nimeni nu sponsorizeaza un om sau un partid doar pt ca e scutit de niste taxe.
   • +2 (2 voturi)    
    Snt absolut.... (Luni, 26 octombrie 2009, 9:33)

    Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui bgd

    de acord cu tine. Dar, din pacate, aici suntem in Romanica...adica la portile Orientului.
   • +2 (2 voturi)    
    in suedia... (Luni, 26 octombrie 2009, 12:20)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bgd

    oamenii enumerati mai sus erau cercetati penal...
    in toate tarile se fura, sunt interese etc...
    dar in alte tari... cei care fac magarii mai ajuta si tara... la noi se fura si atat
 • +6 (8 voturi)    
  scurt (Luni, 26 octombrie 2009, 0:27)

  imm [anonim]

  singurul lucru bun a fost cota unica (din toate guvernarile) . anul asta ne-au bramburit cu impozitul forfetar si zeci de masuri fiscale de ex. : ba deduci tva din leasing , ba nu , ba deduci tva pe carburanti ba nu , etc . asa ca m-am saturat de liberali vopsiti , de psd isti impiedicati in propriile minciuni.
 • +6 (6 voturi)    
  o opinie (Luni, 26 octombrie 2009, 0:48)

  alegatorul [anonim]

  pe perioada campaniei electorale poate ar trebui interzise comentariile. peste 90% sunt cu dedicație si emana de la staff-ul de campanie al unuia dintre candidați.
  • +3 (3 voturi)    
   alta opinie (Luni, 26 octombrie 2009, 8:45)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui alegatorul

   si de ziua alegerilor ar trebui interzise drepturile cetatenesti...nu de alta dar ce te faci daca staff-ul de campanie al unuia dintre candidati chiar voteaza cu candidatul sau ?!
   si, in general, ar trebui interzis tot.
 • +5 (7 voturi)    
  impozite gioana (Luni, 26 octombrie 2009, 1:25)

  calin [anonim]

  Gionica draga io zic sa-ti pui tu impozit 100% pe toata averea ta si cu banii colectati in plus sa le dai celor care te vor vota.
  Se pare ca nu ai invatat nimic din istorie cand impozitul s-a redus la 16% cum au crescut incasarile la buget...
 • 0 (6 voturi)    
  aberatii pe toata linia (Luni, 26 octombrie 2009, 2:04)

  trustman [anonim]

  de cand e politica economica in sarcina presedintelui? de la revolutie incoace, fiecare candidat abereaza cu programul sau economic de parca ar fi premier. de aici si asteptarile uriase ale populatiei care se sparg apoi in capul presedintilor, vezi situatia lui basescu acum.
 • +4 (6 voturi)    
  da' eu cu cine votez ? (Luni, 26 octombrie 2009, 7:02)

  cetateanu' turmentat [anonim]

  Ce treaba are presedintele cu politica economica / Eu stiam ca guvernul o face si parlamentul o aproba . Ce artico; din constitutie ii da presedintelui acest drept?
 • -1 (7 voturi)    
  Nu sunt prea multe de comentat... (Luni, 26 octombrie 2009, 7:29)

  judex [anonim]

  Numai minciuni, una mai gogonata decat alta. Singurul adevar ramane ca daca:
  Votati Geoana, votati Iliescu!
  Votati Antonescu, votati tot Iliescu, dar via Patriciu!
  Votati Oprescu.iu, tot Iliescu!
  Votati Geoana, Antonescu sau Oprescu, votati, de fapt, perpetuarea jafului si tradarii!
  • +2 (2 voturi)    
   Votam Basescu, votam Ceausescu (Miercuri, 28 octombrie 2009, 0:20)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui judex

   Votam Basescu, votam Ceausescu
 • +4 (6 voturi)    
  Scadeti taxele! (Luni, 26 octombrie 2009, 7:39)

  vanator de prostanaci [anonim]

  Scaderea impozitelor, taxelor si cas-urilor - laolalta cu scaderea cheltuielilor guvernamentale, a bugetului de stat, a birocratiilor, a statului! - e singura solutie la criza, singuira solutie pentru relansarea durabila a economiei.

  Deci programul lui Antonescu e cel mai buna, daca l-ar pune si in practica merita o statuie.

  E de belea ce zici acolo cu studiu de impact. Ce studiu de impact vrei intr-un program politic? Si ce crezi ca o simulare facuta dupa freza, dupa felurl unuia sau altuia, poate sa afle? Merkel a anuntat vreun studiu d eimpact?

  Esti si tu Ca Alina Pipidi Mugiu, economista fundului, care zice ca trebuie crescute taxele ca asa zice FMI, ca asta e singura solutie etc. Banuiesc ca a facut studiul de impact Ionut Popescu, alt "economist de marca", care dupa ce a bagat cota unica, a inceput sa o critice, dar a luat premiul pe chestia asta, nu l-a refuzat!

  Asa e cand invata si romanii cateva cuvinte cheie birocratice : studiu de impact, consultarea societatii civile etc pe care le scot cand e potrivit si cand e nepotrivit, asa ca suna bine la prostime.
 • 0 (2 voturi)    
  Numai hoti si idioti (Luni, 26 octombrie 2009, 7:45)

  Revolutionarul [anonim]

  Numai de astia gasesti in clasa politica. Aburesc lumea cu planuri economice. As putea intreba "catindantii" astia de doi lei, de ce nu aplica niste masuri simple. Adica legi drastice contra evaziunii fiscale. Ca nu costa nici un ban. Le dau eu exemple. Te-am prins in magazin cu marfa fara documente legale, ti-am desfiintat magazinul si firma in 24 de ore. Te-am prins pe un santier de constructii cu muncitori angajati la negru, desfiintez firma, si demolez lucrarea si desfiintez autorizatia pe acel teren timp de 30 de ani. In fabrici care au muncitori la negru la fel. Esti arab sau chinez si vad ca munceste un roman la tine, fara contract de munca, expulzare imediata. daca un parlamentar sau un functionar de stat, ori o ruda de gradul unu al acestuia, face evaziune fiscala, sa fie dat afara din parlament. E simplu bai /.../, voi va inconjurati de vorbe ca sa puteti fura voi cu acte. /.../
 • +1 (7 voturi)    
  Antonescu - propuneri viabile (Luni, 26 octombrie 2009, 8:28)

  Gabi A. [anonim]

  Propunerea lui Antonescu este cea mai indicata si mai viabila in situatia de fata a tarii. Este indicata scaderea impozitelor si a taxelor, nu cum vrea Basescu sa le creasca si sa le mareasca pana o sa ajungem sa nu ne mai permitem sa ne luam o paine pe zi. Iar Geoana impune TVA-ul diferentiat si impozitul progresiv, insa nu se gandeste la romanul de rand. Eu merg pe solutiile lui Antonescu, indiferent ca celor portocalii de pe aici nu le convine. Gabi A.
 • -1 (3 voturi)    
  vorbe in vant (Luni, 26 octombrie 2009, 9:03)

  Gigi Myabachistu' Rational [anonim]

  Măsurile de natură economică nu sunt la îndemâna Președintelui din punct de vedere legal, țin de primul ministru. Astfel încât fiecare candidat pentru a-și îndeplini planul trebuie să numească un prim-ministru de încredere pentru el și un guvern asemenea și să se asigure că va fi votat în Parlament. Din acest motiv e posibil să vedem o dizolvare a Parlamentului și alegeri anticipate indiferent de cine ar ieși, datorită prostiei alegătorului român care își imaginează că s-a răzbunat pe cineva stând acasă, mergând la vot și anulând buletinul, votând UDMR etc etc astfel încât nimeni nu are o majoritate sesizabilă.
 • -1 (11 voturi)    
  A inceput campania!! (Luni, 26 octombrie 2009, 9:16)

  Rali [utilizator]

  A reaparut pnl=psd, votati pnl CASTIGA PSD, personaj platit de pdl pentru a arunca cu noroi in PNL.
  A reaparut si judex, fan Basescu PDL.
  Baieti veniti si dati cu nori, improscati cu laturi, laudati-va cu ai vostii si porcaitii pe adversari.
  Bagati cu mogulii, cu Patriciu, cu pensiile mari si cu dusmanii poportului - parlamentarii.
  Uitati ca avem directori si sefi de agentii de la noi, ca am umplut toata tara de portocalii de la noi, ca sugem de la buget prin toate caile posibile.
  Ce frumoasa e campania!
  • -1 (11 voturi)    
   Nu cred ca Judex improasca cu noroi... (Luni, 26 octombrie 2009, 9:30)

   Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui Rali

   Constat ca Judex are dreptate. Geaona, Antonescu si Oprescu vor sa readuca la conducerea Romaniei pe Iliescu, evident, in mod indirect. Reeditarea lui Iliescu inseamna perpetuarea jafului national si tradarii. Ce este asa de greu de inteles? Cardasia PSD/PNL este o dovada elocventa in acest sens. Rog, nu ne jigniti inteligenta.
   • +1 (11 voturi)    
    Judex (Luni, 26 octombrie 2009, 10:45)

    Rali [utilizator] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

    E ok, are dreptul la o opinie si i-o respect. Ca si tine, dar pierdeti din vedere esentialul:
    Vin ai nostrii pleaca ai nostrii.
    Eu sunt uimit cata incrancenare este in a discredita PNL. De ce? Poate pt ca nu au reusit incercarile lui Basescu de a-i trimite in sub 5%, dupa ce Tariceanu nu l-a lasat pe prietenul Stolojan in functia de PM?
    Cat despre ultimul paragraf nu ai nimic de comentat? De unde au astia de la PDL atatia bani pentru campanie , ca toata tara e plina de banere cu Base si portocaliu? Nu din furat,de la stat, din contracte pe ochi frumosi??
    Asa ca mai lasa-ma cu PNL=PSD.
    Eu iti propun asa: PNL=PSD=PC=UDMR=PDL=interese si hotie.
    Basescu=Geoana=Voiculescu=Patriciu=Vantu=Vanghelie - contracte publice, bani pentru partid.
    Iar Iliescu=Basescu pentru ca sunt amandoi morti dupa functie si puterea indusa de aceasta.
    • 0 (8 voturi)    
     Partial, sunt de acord cu tine... (Luni, 26 octombrie 2009, 11:13)

     Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui Rali

     In privinta banilor, trebuie sa recunoastem ca PDL are bani tot din aceleasi surse din care au avut si PNL si PSD cand au fost la guvernare. Ai uitat de cele 700 milioane de Euro date de Tarceanu primarilor PNL siPSD ca sa cumpere voturi? Ceeac ce maderanjeaza la PNL este nesimtirea cu care incearca sa ne minta. Antonescu este omul lui Patriciu si, indirect al lui Iliescu. Poate iti mai reamintesti proaspata admiratie exprimata de hoasca kgn-ista la adresa lui Antonescu?! De asemenea, de cel putin 10 ani, daca suntem corecti sa recunoastem adevarul, PNL a devenit un al doilea PSD. Semnalizeaza la dreapta, dar merge la stanga. Mai vrei si alte argumente? Tot dati vina pe Basescu si refuzati sa vedeti adevarul.
    • +1 (7 voturi)    
     Cine cumpara TOATA Presa ? (Luni, 26 octombrie 2009, 11:16)

     votezi pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui Rali

     Ca sa faca campanie electorala zi de zi de 5 ani ?

     Cine cumpara TOATA Presa
     Daca nu ca sa MINTA pe TOATA lumea TOT timpul?

     Am ajuns in felul asta ca in Romania anului 2009, un adevar simplu, o stire de ziar sau o opinie (votezi pnl = CASTIGA PSD) sa fie catalogate drept "propaganda" pur si simplu pt. ca contrazic "linia de partid" PSD/PNL sau arata MINCIUNILE PSD/PNL, minciuni care sunt imediat ascunse de TELEVIZIUNi

     Tie ti se pare normal ce spui ?
     Te vaiti de "incrancenarea de a discredita PNL" - dar nu uiti sa spui litania PSD/PNL-ista cu care PSD/PNL a alungat oamenii de la vot: "toti-sunt-la-fel".

     Adica, "toti-sunt-la-fel" dar PNl e bun pt. o multime de minciuni fabricate de TELEVIZIUNI, pentru ca alt motiv nu exista ca un singur partid sa acapareze TOATA media.

     Eu pot sa argumentez oricand CE CRED eu (votezi PNL = CASTIGA PSD), tu in schimb, care aperi PNl care face propaganda de 5 ani zi de zi, orice as zice eu imi spui ca fac "propaganda".

     Cand un singur partid, PSD/PNL, cumpara TOATA Presa - atunci pentru oamenii obisnuiti devine deja periculos sa mai aiba pareri despre un partid sau altul, pentru ca PARTIDUL DOMINANT - PSD/PNL- e pe toate TELEVIZIUNILE si pe toate forumurile si te pune la zid.

     Asa s-a construit TACEREA comunista si apoi, LINISTEA lui Iliescu
     • -1 (7 voturi)    
      Logic (Luni, 26 octombrie 2009, 15:08)

      Rali [anonim] i-a raspuns lui votezi pnl = CASTIGA PSD

      Este si PDL=PSD , doar au guvernat ultimul an impreuna. Sau nu??
      • -2 (2 voturi)    
       I-logic (Luni, 26 octombrie 2009, 15:55)

       votezi pnl = CASTIGA PSD [anonim] i-a raspuns lui Rali

       PDL nu a avut de ales in 2009: PNL n-a vrut sa guverneze cu PDL si nici cu PSD

       - restul, TOTI au avut de ales: iohannis putea sa aleaga PDL SI PNL - in loc sa aleaga PSD SI PNL

       - iar PNL putea sa aleaga PDL in loc de PSD in oricare din ultimii 5 ani: in 2005, in 2007, in 2009.


       ♦ votezi pnl = CASTIGA PSD, cum se intampla de 20 de ani

       ♦ votezi orice in afara de PDL = CASTIGA PSD: la capatul drumului tot PSD te asteapta.

       Din cauza asta in afara de PDL, nu a mai existat niciun alt partid care sa aiba forta unei confruntari cu PSD.
    • +3 (5 voturi)    
     Si, ca sa iti demonstrez ca gresesti,... (Luni, 26 octombrie 2009, 11:21)

     Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui Rali

     daca admitand prin absurd ca Traian Basescu nu intra in turul doi, PDL-istii vor vota cu Antonescu, in niciun caz cu Geoana.
     • +1 (1 vot)    
      Si ca sa-ti demostrez ca gresesti la randul tau... (Miercuri, 28 octombrie 2009, 11:48)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

      PNL-istii vor vota Basescu nu Geoana in caz ca nu ajunge Antonescu in turu 2. Trebuie sa intelegi o chestie. Indiferent de aliante face un partid sau altul..in campanie sau dupa ea....noi toti vom vota, TOT TIMPUL (adica in mom. cand avem de ales intre PSD si altceva), impotriva PSD !
    • 0 (4 voturi)    
     PNL-ul (Luni, 26 octombrie 2009, 12:16)

     Pepi [utilizator] i-a raspuns lui Rali

     PNL-ul s-a discreditat si se discrediteaza singur. Uita-te ce masuri "liberale" a luat cand a guvernat "singur". A fost practic un executant al PSD. Adu-ti aminte ca toate propunerile PSD din perioada 2007-2008 au fost adoptate, vatate copios si de PNL, in timp ce rarele propuneri de dreapta venite de la unii parlamentari PNL n-au fost acceptate nici de colegii lor de partid!
     • 0 (4 voturi)    
      Din pacate (Luni, 26 octombrie 2009, 15:13)

      Rali [anonim] i-a raspuns lui Pepi

      Aici ai dreptate. Tariceanu si PNL AU FACUT ORICE pentru a ramane la ciolan, asa cu incerca toti sa faca. De aia a murit Basescu de necaz, ca promisese partidului ciolanul 4 ani si l-au avut doar 2.
      Partea prosata este ca inca ciolanul are destula carne si mai iese de o ciorba! De aia se bat pe putere, sa isi mai taie si ei o ciosvarta.
   • -2 (4 voturi)    
    Ascunderea adevarului.... (Luni, 26 octombrie 2009, 10:48)

    Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

    nu va ajuta cu nimic. Adevarul intotdeauna iese la iveala. Mai bine mai degraba, decat prea tarziu. Desteptati-va, romani!
    Geoana, Antonescu si Oprescu vor sa readuca la conducerea Romaniei pe Iliescu, evident, in mod indirect. Reeditarea lui Iliescu inseamna perpetuarea jafului national si tradarii. Ce este asa de greu de inteles? Cardasia PSD/PNL este o dovada elocventa in acest sens. Rog, nu ne jigniti inteligenta.
   • +2 (4 voturi)    
    electorale... (Luni, 26 octombrie 2009, 11:54)

    doxygen [anonim] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

    aveti asa ceva?!?
 • +1 (5 voturi)    
  adevarul e ca... (Luni, 26 octombrie 2009, 9:46)

  liviu_ [utilizator]

  nici unul din astia 3 nu merita sa fie presedinte....
  dar asta e romania...
  probabil o sa mai treaca inca 20 de ani pana cand o sa ne revenim cat de cat
 • 0 (6 voturi)    
  Daca vreti informare corecta.... (Luni, 26 octombrie 2009, 9:53)

  Batranul rege Lear [anonim]

  mai lasati Antenele lui Felix si Realitatea lui Vantu si cititi postarile de pe: http://badeadan.blogspot.com. Veti afla multe lucruri utile si interesante.
  • 0 (4 voturi)    
   Bai democratilor, refuzati... (Luni, 26 octombrie 2009, 10:46)

   Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

   informarea corecta? vad ca ati ramas tot cu mentalitate comunista. va prieste cardasia cu Iliscu, Hrebenciuc si Vanghelie, se vede.
   Mai lasati Antenele lui Felix si Realitatea lui Vantu si cititi postarile de pe: http://badeadan.blogspot.com. Veti afla multe lucruri utile si interesante...si mai ales adevarate.
   • +1 (3 voturi)    
    electorale... (Luni, 26 octombrie 2009, 12:05)

    doxigen [anonim] i-a raspuns lui Batranul rege Lear

    asadar cei contra basescu sunt democrati refuzati... tu, probabil te crezi simbol al democratiei... atunci de ce injuri, detesti, ignori etc alti opinanti cu alte opinii. demonstrezi un lucru stiut - electoratul lui basescu este contruit pe ura. ura fata de tot ce este in afara lui basescu. succese in viata!
    • 0 (2 voturi)    
     Curajul rostirii adevarului... (Luni, 26 octombrie 2009, 12:17)

     Batarnul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui doxigen

     este lipsa de democratie, injurie, sau jignirea opinantilor? Eu nu fac altceva decat sa rostesc adevarul. Fiecare va vota dupa constiinta, demnitatea, moralitatea si dorinta sa de mai bine pentru el, familia lui si romani. Singurele lucruri pe care, admit, le urasc sunt: hotia, minciuna, lipsa de demnitate si tradarea nationala. Din pacate, din cauza lui Iliescu si clicii sale, blestemul Romaniei, romanii se impart, in prezent, in doua tabere: cea a oamenilor cu demnitate, care inca manifesta spirit de solidaritate, care sunt cinstiti si muncesc pentru ei si familiile lor si in cea a jefuitorilor, tradatorilor si aparatorilor acestora. Fiecare isi alege tabara care corespunde dorintelor, educatiei, nivelului de cultura si civilizatie si aspiratiilor sale.
     • 0 (0 voturi)    
      Adevarul... (Miercuri, 28 octombrie 2009, 11:52)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Batarnul rege Lear

      Din punctul tau de vedere. Eu poate vad adevarul altfel. Adica la partea cu Iliescu sunt de acord cu tine....dar in rest....nu prea.
     • 0 (0 voturi)    
      ma intreb doar... (Miercuri, 28 octombrie 2009, 12:35)

      verynice [anonim] i-a raspuns lui Batarnul rege Lear

      ...cind spui despre "oameni cu demnitate, care inca manifesta spirit de solidaritate, care sunt cinstiti", te referi cumva la dl basescu ???
      • 0 (0 voturi)    
       Normal (Miercuri, 28 octombrie 2009, 21:30)

       bgd [utilizator] i-a raspuns lui verynice

       La cine crezi oare :)) ? La Basescu si la sustinatorii lui .
 • 0 (6 voturi)    
  oricum il votez pe Crin (Luni, 26 octombrie 2009, 10:24)

  timisorean [anonim]

  Fiindca trebuie sa ma duc la vot si fiindca dupa opinia mea reprezinta raul cel mai mic.
  • -1 (3 voturi)    
   Corect (Luni, 26 octombrie 2009, 12:20)

   Pepi [utilizator] i-a raspuns lui timisorean

   Are un palmares impresionat la chiul. Si intr-adevar, daca nu vine la munca, n-are ce rau sa faca :))
 • 0 (4 voturi)    
  Mint si manipuleaza oamenii... (Luni, 26 octombrie 2009, 10:54)

  Angela Similea [utilizator]

  Geoana si Antonescu promit multe care nu le vor putea face, vor sa ia ochii cu scaderea cotei unice si a TVA-ului, ceea ce va duce la o gaura in buget, deci nimic bun. Macar Basescu e mai realist si nu minte din acest punct de vedere si nu promite mai mult decat mentinerea cotei actuale... Intr-adevar cu totii vrem impozite si taxe mai mici, dar promisiunile mincinoase nu vor aduce asta nu vor pune economia pe picioare...Hai Base!
 • +3 (3 voturi)    
  mita electorala: salam contra voturi pt geoana ( (Luni, 26 octombrie 2009, 11:04)

  viorica [anonim]

  25 octombrie 2009 - intalnire electorala PSD a candidatului Mircea Geoana in comuna Piatra Soimului (judetul Neamt, colegiul 3 Roznov, gazda - Culita Tarata).
  Sacosa "electorala" oferita participantilor contine: 1/2 franzela, una bucata caserola electorala (circa 700 g, cu salam, sunca, kaiser, cascaval) si traditionala "udatura" (apa minerala 1/2 litri si pet de 1 litru cu vin). O fi oferta electorala pentru profesori, pensionari si restul romanilor chemati la vot?

  detalii video pe
  http://www.youtube.com/watch?v=q3P4FC5x2L0
  • -1 (1 vot)    
   electorale (Luni, 26 octombrie 2009, 11:50)

   doxygen [anonim] i-a raspuns lui viorica

   dar p'aia cu mita pnl'ului ai vazut-o? dar p'a pdl-ului? cauta, cauta ...
 • 0 (2 voturi)    
  CEI 3 GLUMETI (Luni, 26 octombrie 2009, 11:43)

  OMULdinBANAT [anonim]

  logic, ar fi cel mai bine, chiar minunat, ce zice dl. c.antonescu, o solutie de mijloc, buna, dar nu minunata este o combinatie intre ce zice dl. m. geoana si dl. basescu, adica cota de impozitare unica de 16 % si tva diferentiat. acum, din pacate, apare beleaua: isi va amintii cel care va ajunge la ciolanul presedentiei de cea ce a promis si dupa ce va depune juramantul de investitura cu mana pe biblie ? daca nu-si va amintii, inseamna ca vom continua sa traim in " the land of joke " ca s-o parafrazam pe d-na udrea. si acum vine nenorocirea in romania din vina iresponsabililor nostri politicieni, fie ei presedinti, guvernanti, parlamentari, etc., nimic nu este logic. rezultatul: dezastru pt. bietul popor roman, cel cu salarii si pensii de mizerie.
  • -1 (3 voturi)    
   Propunerile lui Antonescu... (Luni, 26 octombrie 2009, 12:10)

   Batranul rege Lear [anonim] i-a raspuns lui OMULdinBANAT

   ar merge poate in Germania, in Romania sunt doar o gluma...proasta. Economistii PNL-ului au luat-o pe campii de-a binelea. Ineptii mai mari nici ca se poate!?
 • +2 (2 voturi)    
  Pentru Gionica (Luni, 26 octombrie 2009, 11:49)

  pitagora [anonim]

  Prostanacule, care e rationamentul din spatele impozitului progresiv?
  Spune drept, ca vrei sa avem salariu unic in tara. Nu de alta, dar nu m-as mai agita sa invat atatea lucruri si sa avansez dpvd profesional. Nici angajatorul nu s-ar agita sa cotizeze banet in portofelul tau, ca doar suntem oameni si ne intelegem. Chiar atat de prost esti incat sa nu fi vazut efectele introducerii cotei unice de impozitare?

  Asta e un motiv suficient de bun cat sa nu votez un idiot ca tine.
 • +1 (3 voturi)    
  Eu zic NU PSD (Luni, 26 octombrie 2009, 11:53)

  Suzana [anonim]

  Daca votati PSD, bagati tara in cacat mai mare decat e... eu zic ca PSD nu mai are ce cauta la conducere, au avut o sansa dupa revolutie si in loc sa ridice tara, au furat-o, s-au imbogatit...
  La noi, cei saraci cine se gandeste? la noi, oamenii de rand...? NOI oamenii simpli facem tara, si daca ne lasam condusi de hoti, nu v-om ajunge nicaieri... eu zic sa ii dam o sansa lui Base, si va pune tara pe picioare...
 • 0 (2 voturi)    
  Taxe (Luni, 26 octombrie 2009, 13:17)

  cristoiu [anonim]

  Astea sunt vrajeli ieftine. Taxele si celelalte nu se modifica de catre presedinte. De ce nu-i intrebati si ce taxe vor sa bage prin Franta sau ce dobanzi vor ei sa practice bancile din Aregntina?
 • 0 (2 voturi)    
  Omul care nu spune nimic! (Luni, 26 octombrie 2009, 13:31)

  teo [anonim]

  Daca este sa faci o analiza obiectiva poti usor observa ca:
  - Geoana ramane un "prostanac", porecla care i-a dat-o parintele sau spiritual. A mai ramas sa propuna luna de pe cer si ploaie de bani. In rest a promis tot ce este imposibil. In plus el declara ca va face, adica exact ceea ce critica la Base care nu sta in tarcul de la Cotroceni. Are un partid in spate care in afara de furat nu-si poate trece la activ nimic in plan international;
  - Antonescu care vrea o "Romanie curata" nu are ici macar trecere in fata parlamentarilor PNL, propulsand la BNR pe Oleanu care nici in 20 de ani (cu conditia sa faca scoala si sa castige experienta) nu va intelege cu ce se mananca politica monetara. A sustine un derbedeu este echivalent cu a dezvalui ceea ce vei face ca presedinte.
  - Base in raport cu Antonescu are cei 7 ani de-a casa din simplul fapt ca este cu 7 ani mai in varsta!! Serios vorbind, cei 7 ani ii permit sa nu se bage ca Antonescu la treburi la care nu se pricepe.

  Romania are de ales intre cei care stau la coada si asteapta la furat: posta Romana, Oil terminal, CEC-ul si alte cateva companii de stat care au mai ramas. Adica intre un liber la furat de cca 25 miliarde euro si un om (Base) care ii poate impiedica. Si pentru ca aceste ultime hotii sa se implineasca nu este nevoie mai mult de un mandat de presedinte (citez din Antonescu). Este evident ca "hotii" adica psd-ul a facut parteneriat cu "prostii" (vezi ce declara vanghelie), iar hotii i-au invtat pe prosti la furat. Altfel nu se explica alianta contra naturii intre PNL si PSD! Nici unul dintre presedinti nu poate modifica TVA-ul si impozitul decat daca are un guvern cu care sa colaboreze. Ori PNL-ul este un fel de UDMR mai mare, iar PSD-ul este un partid de circa 2PNL. Si atunci, despre ce vorbim?
 • +1 (1 vot)    
  Nu stie stanga ce face dreapta (Luni, 26 octombrie 2009, 13:48)

  Nofakesorg [anonim]

  Sunt sigur ca daca ii intrebi pe fiecare ce inseamna o doctrina politica habar nu au fiecare ce si cum...sunteti falsi domnilor!
 • 0 (0 voturi)    
  impozite (Luni, 26 octombrie 2009, 15:43)

  ion [anonim]

  Geoana cu propunere lui de a impozita progresiv ce depaseste 3000 de lei a mai castigat cateva voturi din ciclul sa moara si capra vecinului. Din pacate multi din cei care chiar ar fi afectati de o asemenea decizia sunt deja scarbiti de politica si nu merg la vot. De acolo este Geoana atat de sus in sondaje.
 • 0 (2 voturi)    
  propuneri aplicabile (Luni, 26 octombrie 2009, 16:03)

  Vali [anonim]

  In situatia de fata singura solutie este pastrarea cotelor de impozitare ... o crestere a acestora cum vrea geoana va avea ca efect o scadere a incasarilor bugetare.
  Ceea ce vrea antonescu este bine dar pe termen mediu si lung...pe termen scurt o scadere a acestora nu va fi posibila, ar insemnea intrarea in colaps a bugetului de stat
  Ceea ce propune geona este o aberatie ...peste tot se scad impozitele si taxele pentru a revigora economia...geona vine cu ideile comuniste venite de la Iliescu.
  Consider ca dintre toti candidatii Basescu este cel mai realist legat de impozitare si de asemenea referendumul este foarte bine venit ...prea multi parlamentari pentru o tara asa mica, prea multi care fura de la noi...drept dovada au respins repede in parlament propunerea...bine ca a fost doar o consultare.cel putin sa fure mai putini.
  Asa ca romani haiseti la vot indiferent cu cine votati ...cel putin sa micsoram numarul parlamentarilor, mai bine spus sugativelor.
 • 0 (0 voturi)    
  ISTORIC Inflatie : Crestere ec vs Criza ec (Luni, 26 octombrie 2009, 17:15)

  FMI [anonim]

  ♦ IN IULIE 2007 inflatia a atins un minim istoric de 3.99%, dupa care - ca urmare a pomenilor electorale acordate de PNL la santajul PSD - inflatia a tot crescut la:

  3.99% in iulie 2007,
  4.96% in august 2007 ,
  6.67% in noiembrie 2007,
  7.3% in ianuarie 2008
  8.63% in martie 2008
  8.46% in mai 2008
  8,61% iunie 2008
  9,04% IULIE 2008
  (Sursa: BNR)

  ♦ Inflatia de 9,04% din IULIE 2008 a marcat maximul istoric al ultimilor 3 ani, inregistrat chiar inainte ca Guvernul PSD-PNL sa dea drumul la marea defilare de POMENI ELECTORALE din AUGUST-OCTOMBRIE 2008 (si fara marirea salariilor profesorilor care nu a avut loc niciodata).

  ♦ 6,9% MARTIE 2009
  MARTIE 2009 : Romania ocupa A TREIA POZITIE in cadrul statelor membre UE in functie de rata inflatiei din luna februarie, cand preturile s-au majorat in medie cu 6,9% comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor Eurostat.

  ♦ 5,95%, MAI 2009
  Nivel minim al ultimelor 21 de luni, dar maxim fata de media UE
  HotNews.ro
  Miercuri, 10 iunie 2009

  ♦ 5,9% IUNIE 2009
  Romania a inregistrat in iunie cea mai ridicata inflatie din UE
  HotNews.ro
  Miercuri, 15 iulie 2009

  ♦ 4,94% OCTOMBRIE 2009
  Inflaţia s-a temperat în septembrie la 4,94%, minim al ultimilor 2 ani şi 2 luni
  12 octombrie 2009
  Standard.money.ro
  http://standard.money.ro/articol_108060/inflatia_s_a_temperat_in_septembrie_la_4_94___minim_al_ultimilor_2_ani_si_2_luni.html
  • +1 (1 vot)    
   Tot cea mai mare din UE si acum. (Miercuri, 28 octombrie 2009, 0:06)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui FMI

   Tot cea mai mare din UE si acum. Daca mai creste si TVa, Dumnezeu cu mila...
 • +1 (1 vot)    
  O alta filozofie a fiscalitatii! (Luni, 26 octombrie 2009, 18:45)

  Mirciuc [utilizator]

  doua paliere
  -impozit pe consum tva, accize
  -impozit pe proprietate.
  restul de impozite abrogate.
  nu tu
  -impozit pe salariu
  -impozit pe profit
  -impozit pe venituri din activitati profesionale

  venituri buget stat
  -tva generalizat 25% si fara exceptii, fără ca preţul de desfacere pe teritoriul ro să-l depăşească pe cel mediu ue
  -accize pe bunurile de lux, alcool, tutun si alte produse aflate cu preţul sub media ue.
  venituri la buget local
  -impozitele pe proprietate min.0,5% max 5% din valoarea bunului departajat pe natură.
  • +1 (1 vot)    
   Idee (Miercuri, 28 octombrie 2009, 0:04)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui Mirciuc

   daca s-ar considera si plata chiriilor, ratelor si leasingurilor cu acelasi regim de TVA ca si marfurile si serviciile, ar putea functiona. Alfel, ca firma, te-ar zdrobi un TVA mare, si fara restul. Ideea ar merita putin studiata
 • -1 (1 vot)    
  E de bine, sort of ... (Marţi, 27 octombrie 2009, 10:20)

  Eu the first [utilizator]

  Antonescu:

  Prima observatie: nu pricep de ce parte din declaratiile fara explicitare sunt considerate OK, iar alta parte, exact la fel de neexplicitate, sunt considerate not OK. Eu as pune tot ce nu e explicitat la capitolul cu semnde de intrebare.

  Nu cred ca e pertinenta propunerea de reducere a numarului de ministere in exces. Un minister mamut, care coordoneaza multe activitati distincte, va avea performanta mai redusa decat un minister mai mic, dar specializat pe un anumit domeniu. De ex. afirmatia ca ministerul economiei e superfluu mi se pare o aberatie.

  Cota unica de 10%: mi se pare prea putin. Nu cred ca ar putea determina o crestere a bazei de impozitare suficienta ca sa compenseze pierderea de 6% fata de actuala cota unica.

  Dupa parerea mea, pe ansamblu ce vrea dl. Antonescu reflecta faptul ca dansul nu a avut niciodata in activitatea sa profesionala (mai intai profesor de istorie la liceu si apoi muzeograg) de-a face nici cu bani nici cu oameni. N-a trebuit sa gestioneze niciodata un buget, si nici n-a trebuit sa conduca oameni in mod direct. Perioada de ministeriat n-as aduce-o in discutie, din doua motive: pe de-o parte a fost per ansamblu o guvernare dezastruoasa, pe de alta parte performanta d-lui Antonescu in vremea aia in fruntea ministerului tineretului si sportului mi se pare cel mult terna si stearsa - ca si cand ar fi lasat pur si simplu lucrurile sa curga in voia lor, fara sa se fi implicat prea tare.
  • +1 (1 vot)    
   In voie (Marţi, 27 octombrie 2009, 23:58)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

   Daca lasa si Pogea lucrurile macar sa curga in voia lor, fara sa vina cu forfetare, era mai bine acum
 • -1 (1 vot)    
  E de bine, sort of ... (Marţi, 27 octombrie 2009, 10:34)

  Eu the first [utilizator]

  Basescu

  Tre' sa- avertizez pe cei ce citesc si nu ma stiu ca Basescu e candidatul meu preferat, asa ca s-ar putea ca ce zic sa nu fie 100% impartial, chiar daca eu incerc.

  Pe de alta parte, e singurul care are deja cinci ani de presedentie in spinare, deci singurul care poate fi judecat si pe baza activitatii anterioare ca presedinte, nu doar pe baza declaratiilor din campanie.

  Restructurarea cheltuielilor publice: dupa parerea mea, chiar daca n-a explicitat, activitatea sa de pana acuma e ilustrativa. In timpul mandatului sau au fost trimise in parlament doua legi extrem de importante pt. regularizarea cheltuielilor publice: legea unica a salarizarii si legea pensiilor. Legea pensiilor a fost o masura atat de drastica incat a dus la caderea guvernului. Tot in vremea mandatului sau s-a incercat prima oara reducerea numarul de agentii guvernamentale. De asemenea, Basescu sustine reducerea numarului de parlamentari si ca masura de reducere a cheltuielilor publice.

  Apropos de legea pensiilor: desi pensiile speciale sunt una din marile inechitati din societatea romaneasca, cum de nici unul dintre candidati n-a pomenit nimic de ea? Basescu poate considera ca n-are nevoie, ca in mandatul sau s-a incercat prima data eliminarea acestor pensii, deci e clar pe ce pozitie se afla el, dar ceilalti doi?

  Cresterea TVA: depinde de nivel. De undeva trebuie finantat deficitul de cont curent, si TVA crescut mi se pare raul cel mai mic, dat fiind ca e un impozit indirect, cu conditia unei cresteri suportabile.

  Reforma justitiei: as zice ca a demonstrat suficient de des la ce se gandeste. Asa ca nu vad de ce e trecuta la semne de intrebare.
 • -1 (1 vot)    
  Modificari proportionale (Marţi, 27 octombrie 2009, 11:05)

  oxigen [anonim]

  Propun sa scada IVG si sa creasca TVA in mod compensat

  Astfel cei care lucreaza legat raman fix cu aceiasi bani, si extra impozit platesc numai afacerile "la negru".
  Daca impozitul pe venit devine 15% si TVA 20.5% - din leafa de 100 RON raman 86 (+1 RON) si este dat ca extra TVA (produs 71.43 RON cu 14.57 TVA nu 13.57).
  Astfel cei care lucreaza legal sunt 100% protejati, dar toate tranzactiile "la negru" platesc 1.18% mai mult pentru ca in final toate veniturile duc la un beneficiar care cumpara produs cu TVA.

  Eu as face IVG 10% (o cifra foarte raspandita in biruri, zeciuiala) - si TVA poate creste la 26%.
  1. angajatii legali sunt 100% protejati, pot cumpara aceleasi lucruri din leafa
  2. ce se pierde la buget din taxele directe se castiga din TVA
  3. incasari extra deoarece creste cu 37% TVA-ul platit de tranzactiile "la negru"

  E o anomalie ca impozitul pe venit aduce 20 mld (16%) adica veniturile legale 125 mld - fix jumatate fata de TVA 40 mld aferent 250 mld cheltuiti(!!!!!! cum naiba angajatii castiga 105 mld salarii si cheltuie 250 mld!!!!!!!)

  In solutia 10%-26% - IVG scade la 12.5 mld si TVA 54.5 mld, o crestere totala a incasarilor de 7 mld (aproape 10% din buget)
  • +1 (1 vot)    
   Anomalii (Marţi, 27 octombrie 2009, 23:55)

   Gh Buta [utilizator] i-a raspuns lui oxigen

   Solutia anomaliei Credite luate fara discernamant. Nu apar in analiza consecintele din perspectiva firmelor sau ale cumparatorului final, adica populatia. ci doar din perspectiva angajatului si a statului. Esti cumva de la guvern? sau doar bugetar ?
 • +2 (2 voturi)    
  Biciuind un cal mort (Marţi, 27 octombrie 2009, 23:01)

  Roald [anonim]

  Propunerea lui Basescu este cea mai distructiva, ne arunca in stagflatie, tinand cont si de scumpirile oricum preconizate dupa 1 ianuarie, si loveste puternic in toata societatea. In Ungaria masura adus doar la o inflatie mai mare
  Propunerea lui Geoana este nimic mai mult decat oblojeli, au doar scop populist, nu rezolva fondul problemei, si par greu de pus in practica.
  Propunerea lui Antonescu este cea mai buna, sub rezerva ca nu e suficient sa fii presedinte pentru a o duce la indeplinire, ai nevoie si de un guvern si un parlament favorabil. Bulgaria (de altfel si multe alte tari) a aplicat genul acesta de masuri (la scara mica) cu rezultate destul de bune
  E adevarat ca duce la scaderea veniturilor bugetare pe termen scurt, dar le creste pe termen mediu si lung, prin relansarea economiei care are nevoie de o gura de oxigen. Pe termen scurt, in toate variantele, cheltuielile bugetare se vor acoperi din imprumutul FMI Diferenta este ca in propunerile lui Basescu sau Geona, veniturile scad atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung, fiindca degeaba biciuesti un cal mort., adica niste firme si o populatie deja secatuite...
 • 0 (0 voturi)    
  imposibil! (Joi, 26 noiembrie 2009, 13:08)

  alle_bv [anonim]

  Este inacceptabil ca un candidat la presedintie, care vine cu anumite solutii referitoare la salvarea economiei, sa se razgandeasca pe zi ce trece. Cum a facut dealtfel si Mircea Geoana. Pana acum mediatiza programul sau de a desfiinta cota unica, iar acum, cand nu i se mai pare o masura plauzibila, o scoate din programul sau. Desfiintarea cotei unice nu ar fi deloc o solutie favorabila. Asta ar insemna marirea preturilor din magazine, scumpirea taxelor, nu ar aduce nicidecum beneficii.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by