Autoritatile din Bulgaria au amendat subsidiara locala a bancii austriece Raiffeisen International cu 5,58 milioane de leva (4,29 milioane de dolari) pentru concurenta neloiala, acuzand-o ca a atras clienti cu asigurari gratuite, pe care ulterior le-a anulat, potrivit Reuters. In perioada 2004-2007, banca a oferit asigurari de viata gratuite clientilor care accesau un credit ipotecar, insa fara a intentiona sa pastreze politele.

Autoritatea de concurenta din Bulgaria arata ca Raiffeisen s-a folosit de aceasta oferta doar pentru a atrage clientii, ceea ce afecteaza atat interesele consumatorilor, cat si pe cele ale competitorilor.

Banca a fost amendata dupa ce un client al Raiffeisen a depus o plangere prin care arata ca polita de asigurare i-a fost anulata la doi ani dupa contractarea creditului ipotecar, fara a fi informat. Acesta a mai mentionat ca polita de asigurare i-a fost oferita pentru intreaga perioada a creditului ipotecar.

Reprezentantii Raiffeisen Bulgaria, a patra banca de pe aceasta piata in functie de active, au declarat ca vor studia motivele pentru care banca a fost amendata, iar apoi va decide daca va face apel.