Fitch Ratings a reconfirmat luni calificativele acordate BRD-Groupe Societe Generale, acestea fiind mentinute la "BBB" pentru creditele pe termen lung, ratingul "F3" pentru creditele pe termen scurt si "2" pentru sprijinul acordat de actionarul majoritar, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Perspectiva ratingului pentru creditele pe termen lung este negativa.

Ratingul pentru datoriile pe termen lung si cel de sprijin reflecta probabilitatea ridicata ca BRD sa beneficieze de sustinere din partea actionarului majoritar, Societe Generale, in caz de nevoie. Fitch arata ca nu a realizat o analiza completa a BRD, astfel incat nu a atribuit un rating individual.

Calificativele pentru datoriile pe termen lung si de sprijin ar putea fi modificate daca va avea loc o modificare a capacitatii sau a disponibilitatii Societe Generale de a sustine BRD.

Calificativele pe termen lung ale BRD sunt afectate de ratingul "BBB" al Romaniei, iar perspectiva negativa a bancii reflecta perspectiva ratingului suveran al tarii.