Fitch Ratings a coborat cu o treapta ratingul creditelor pe termen lung pentru ING Verzekeringen NV, divizia de asigurari a ING, de la "A" la "A-" si a plasat ratingul sub supraveghere cu perspectiva negativa, la doar o zi dupa ce grupul olandez a anuntat separarea activitatii bancare de cea de asigurari. De asemenea, calificativul de putere finanicara al subsidiarelor ING Verzekeringen din Statele Unite a fost coborat la "A-".

Totodata, agentia de evaluare financiara a reconfirmat calificativul ING Bank NV la "A+", cu perspectiva stabila, insa a redus cu o treapta ratingul individual al bancii la "C", de la "B/C".

Ratingul "A" al creditelor pe termen lung emise de ING Group a fost reafirmat, iar perspectiva a fost imbunatatita de la negativa la stabila. Fitch Ratings a atribuit grupului ING ratingul de suport "1" si ratingul de sprijin guvernamental "A".

Aceste decizii reflecta anuntul ING Group privind intentia de a renunta la operatiunile de asigurari pana la sfarsitul anului 2013, se arata intr-un comunicat al Fitch.

Reducerea ratingului ING Verzekeringen reflecta opinia Fitch ca divizia de asigurari nu va mai beneficia de apartenenta la o organizatie financiar-bancara de anvergura, ceea ce ii reduce flexibilitatea financiara. Plasarea sub supraveghere cu perspectiva negativa reflecta nesiguranta generata de desprindere cu privire la franciza si la pozitia operatiunilor de asigurari ale ING.