Conform asteptarilor, economia SUA a iesit din recesiune, PIB-ul aferent celui de-al treilea trimestru inregistrand o crestere de 3.5%.

Desi din punct de vedere tehnic, recesiunea s-a incheiat, criza economica va mai persista o buna bucata de timp - somajul continua sa creasca, bancile continua sa acumuleze credite neperformante, iar consumul populatiei, care genereaza peste 70% din PIB-ul SUA, va continua sa fie anemic, cel putin in urmatoarele trimestre.

Cresterea economica inregistrata in trimestrul trecut s-a datorat in primul rand masivului ajutor de stat acordat diverselor sectoare economice, planul autoritatilor americane fiind acela de a stimula cresterea economiei cu bani publici in 2009, urmand ca din 2010, expansiunea sa fie generata de sectorul privat, pe masura ce programele publice de ajutorare vor fi retrase.

Nu stiu insa in ce masura sectorul privat american poate duce de unul singur economia inainte, in conditiile in care companiile continua sa concedieze oameni si, prin urmare, populatia va avea arici la buzunare, deci nu va mai consuma asa cum a facut-o pana in urma cu ceva vreme.

Citeste restul materialului si comenteaza pe khris.ro.