Romanii se pot astepta la cresteri ale salariilor si pensiilor in perioada urmatoare, dar nu de 20-25%, precum in 2006 si 2007, spune reprezentantul tarii noastre la FMI, Mihai Tanasescu. El a adaugat ca majorarea salariilor si a pensiilor va depinde in continuare de evolutia economiei si va fi posibila doar in conditiile unei mai bune discipline a sistemului.

  • Mihai Tanasescu spune, totusi, ca nu este exclus ca salariile si pensiile sa creasca in perioada urmatoare, insa nu cu procente mari: "Atata vreme cat se va pune o mai mare disciplina in sistemul de salarizare, in sistemul pensiilor, este foarte clar ca acestea vor avea un trend crescator, dar sa nu ne mai asteptam la acele cresteri de 20-25% care au avut loc in fiecare an, si in 2006, si in 2007. Aceste cresteri nu sunt sustenabile. Aceste cresteri nu pot sa conduca la consolidare", a declarat Mihai Tanasescu la Pro Tv, potrivit Mediafax.
  • "Am convingerea ca atata vreme cat economia va incepe sa creasca de anul viitor, atat veniturile salariatilor, cat si ale pensionarilor vor avea un trend crescator", a mai adaugat Mihai Tanasescu.