Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza asupra unui mesaj fals transmis prin e-mail, care pare a proveni de pe o adresa de e-mail a bancii centrale, se arata intr-un comunicat al institutiei. BNR precizeaza insa ca adresa de e-mail nu apartine Bancii Nationale a Romaniei, "ea reprezentand doar o incercare de phishing asociata indirect cu initialele BNR".

"La sfasitul saptamanii 26-31 octombrie, au aparut o serie de mesaje transmise de la adresa de e-mail administrator@bnr.ro. Facem precizarea ca aceasta adresa de e-mail nu apartine Bancii Nationale a Romaniei, ea reprezentand doar o incercare de phishing asociata indirect cu initialele BNR", se arata in comunicatul BNR.

Iata textul mesajului:

"Avem nevoie de parerea Dumneavoastra si chiar va rasplatim pentru acest lucru.

JPMorgan Chase & Co. Grupul nostru are nevoie de opinia ta. Ca parte a procesului de dezvoltare, noi punem o serie de intrebari ca sa imbunatatim valoarea si creditarea prin cardurile tip visa si mastercard.

Va rugam exprimati-va punctul dumneavoastra de vedere.

In schimbul timpului acordat grupul JPMorgan Chase & Co. depune in contul dumneavoastra un fond de cumparaturi in valoare de 100 Ron.

Dati Click aici pentru a incepe chestionarul !!!

Cu datele colectate de la dumneavoastra serviciile de securitate visa si mastercard vor fi reactualizate. Va multumim pentru timpul acordat!

Copyright © 1998-2009 JPMorgan Chase & Co. All Rights Reserved."

Pagina de internet indicata este http://bnr.checkout.fi/chase/survey.html, care nu mai poate fi accesata in prezent.

Ultima data cand numele sau initialele Bancii Nationale a Romaniei au fost folosite pentru o incercare de frauda a fost cu ocazia inundatiilor din luna august 2005, cand printr-un mesaj fals se cereau ajutoare in numele BNR.