Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la finele lunii octombrie la nivelul de 28,40 miliarde de euro, cu 63 milioane de euro mai mult decat la finele lunii septembrie, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Cresterea rezervelor valutare s-a datorat unor intrari de 1,278 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 1,215 miliarde de euro.

Intrarile au fost reprezentate de modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,34 milioane de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au ajuns la finele lunii octombrie la 30,74 miliarde de euro, fata de 30,61 miliarde de euro la sfarsitul lunii anterioare.

Platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 113 milioane de euro.