Fondul Monetar International a anuntat intr-un comunicat ca a vandut 200 de tone de aur Indiei, adica aproximativ jumatate din totalul de 403,3 tone prevazut pentru a fi instrainat, pentru a-si consolida finantele. Aurul a fost vandut bancii centrale indiene, prin transe efectuate zilnic intre 19 si 30 octombrie. Tranzactia a fost realizata la pretul pietei si a adus 6,7 miliarde de dolari la FMI, noteaza France 24.

"Aceasta tranzactie este o etapa importanta in realizarea obiectivelor programului supravegheat de FMI si care se refera la vanzarea de aur, care va ajuta la stabilirea finantelor pe o baza solida pe termen lung", a declarat directorul general al Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

Cea mai inalta instanta de decizie a Fondului, consiliul de administratie, a dat in luna septembrie unda verde vanzarii de aur detinut de FMI. Ideea tranzactiei a fost lansata in 2008, cand statele membre FMI si-au afirmat sustinerea pentru diversificarea resurselor. In prezent, cea mai mare parte a banilor detinuti provin din acordarea de imprumuturi catre state.