Presedintele Curtii de conturi, Nicolae Vacaroiu a declarat pentru Hotnews ca problemele disciplinei fiscale din Romania sunt foarte serioase, comisioanele cu care sunt capusate contractele publice fiind de zeci de ori mai mari decat cele practicate in alte tari.

„Sa va spun sincer? Nu stam deloc grozav cu disciplina financiara! Peste tot unde se intra in contact cu banul public apar, haideti sa le spunem, vulnerabilitati. Peste tot in lume se intalnesc comisioane, dar in statele civilizate, acestea sunt in limite care nu deranjeaza. Cand insa in Romania intalnesti comisioane de 30 la suta pe contractele publice, nu poti sa nu te gandesti ca acolo ai o problema!”, a declarat Vacaroiu pentru Hotnews.ro.

Seful Curtii de Conturi a mai spus ca tocmai aceste probleme l-au recomandat ca sef al institutiei. „De asta m-au si adus la Curte, ca sa fac ordine. Si credeti-ma, este foarte mult de lucru. Ca sa imi pot face treaba ca lumea as mai avea insa nevoie de oameni.

Nu putem cu 1.000 de angajati sa controlam tot ce misca in tara din punct de vedere al disciplinei financiare”, a mai spus Vacaroiu, prezent la un seminar organizat de Clubul de la Bucuresti.