UPDATE (ora 10:33):"Vom vedea ce putem face zilele acestea pentru a stabiliza situatia politica", a afirmat, vineri dimineata, presedintele Traian Basescu, in timpul intalnirii cu delegatia FMI la Bucuresti, potrivit NewsIn. Seful statului a adaugat ca misiunea Fondului este dificila in acest moment, din cauza climatului politic din Romania.

  • "Este o misiune dificila pentru dumneavoastra presupun, avand in vedere situatia politica de la Bucuresti, dar vom incerca sa corectam acest aspect, vom vedea ce putem face in urmatoarele zile pentru a stabiliza situatia politica", le-a spus seful statului reprezentantilor Fondului.
  • "Campaniile electorale sunt momente dificile, dar noi intelegem cum decurg aceste situatii si asa cum am mai spus angajamentul nostru este fata de Romania, indiferent de mediul politic", a fost raspunsul sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Jeffrey Franks anuntase, joi seara, ca delegatia FMI urmeaza sa se intalneasca vineri cu presedintele Traian Basescu. Joi, reprezentantii Fondului s-au intalnit cu cei ai Bancii Nationale a Romaniei, in cadrul intalnirii fiind prezentate concluziile discutiilor cu ministrul de finante si premierul.

"Discutiile au mers foarte bine si le-am prezentat ce am discutat pana in prezent cu ministrul Pogea si premierul Boc. Maine (vineri n.r.) ne vom intalni cu presedintele Basescu", a afirmat Franks citat de NewsIn.

El a refuzat sa faca alte comentarii in legatura cu situatia arieratelor la 30 septembrie sau privind o eventuala modificare a tintelor de deficit bugetar.

De asemenea, seful misiunii FMI in Romania, a mai anuntat ca FMI si BNR se vor intalni cu reprezentantii principalelor noua grupuri bancare din Romania pe 18 noiembrie, la Bruxelles, pentru a discuta despre expunerea institutiilor financiare si pentru a vedea "daca e nevoie de vreo revizuire".

Jeffrey Franks a discutat joi cu seful BNR, Mugur Isarescu, cu premierul Emil Boc si cu ministrul de Finante, Gheorghe Pogea.