Presedintele Traian Basescu a anuntat ca Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala isi incheie misiunea in Romania vineri, fara a face evaluarea si "conditionandu-si revenirea de instalarea unui Guvern legitim. In lipsa unui Guvern legitim nu se pot continua discutiile. Venirea lor a fost posibila in urma solicitarii mele exprese si a sperantei ca va trece Guvernul anterior propus".

Seful statului a adaugat ca "orice Guvern va gasi resursele sa plateasca salariile si pensiile, insa finantarea va fi mai scumpa. Nu trebuie sa se creeze panica si ingrijorare, se vor gasi solutiile pentru plata salariilor si a pensiilor".

Seful statului a facut aceste declaratii dupa consultarile de vineri cu partidele parlamentare, in urma carora a fost desemnat noul premier, Liviu Negoita.

Afirmatiile sefului statului au venit la scurt timp dupa ce surse apropiate discutiilor cu oficialii FMI, citate de agentiile de stiri, anuntasera amanarea eliberarii celei de-a treia transe a imprumutului pentru Romania pana in luna ianuarie.