Generali Asigurari a inregistrat in primele noua luni ale anului prime brute subscrise in valoare de 370 milioane de lei, cu 16% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul avansului pe segmentul asigurarilor generale, se arata intr-un comunicat al companiei. In primele trei trimestre din 2008, Generali Asigurari a realizat un volum total de prime brute subscrise de 319 milioane de lei.

Asiguratorul arata ca asigurarile generale au avut o evolutie peste asteptari, inregistrand o crestere de 20%, la 306 milioane de lei, fata de 255 milioane de lei in perioada ianuarie-septembrie 2008. In acelasi timp, asigurarile de viata au inregistrat o usoara scadere, de 0,6%, insa sub-segmentul asigurarilor de viata de grup a avansat cu 21%.

Segmentele cu cea mai mare crestere in cadrul asigurarilor generale au fost asigurarile de incendiu in zona industriala si comerciala (+64%), cele de locuinta (+30%) si asigurarile de raspundere civila (+22%). In cadrul asigurarilor de viata, cele de grup au inregistrat o crestere semnificativa de 21%. De asemenea, asigurarile RCA si Carte Verde au inregistrat o crestere de circa 100%.

"Rezultatele foarte bune inregistrate pe cele mai importante segmente de asigurari reprezinta o confirmare a evolutiei din acest an si ne ofera o perspectiva pozitiva a rezultatelor pentru intreg anul 2009, unde estimam ca vom fi peste dinamica pietei”, a declarat Marie Kovarova, directorul general al Generali Asigurari.

Generali Asigurari, parte a grupului international Generali, a inregistrat in primul semestru din acest an un volum total de prime brute subscrise de 245 milioane de lei, cu 15,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 91 de agentii si puncte de lucru.