Noile nume-vedeta ale BNR, Bogdan Olteanu si Nicolae Danila, fac figura discordanta, atunci cand vine vorba de avere, potrivit sectiunii de specialitate de pe site-ul Bancii Nationale. Primul are depozite de 30.000 de lei si datorii de 200.000 de lei, in vreme ce fostul sef al BCR isi administreaza cu succes milioanele de euro si activele imobiliare stranse.

Proaspatul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, nu detine pe numele sau nici un apartament, casa sau teren, se arata in declaratia de avere postata pe site-ul BNR. Olteanu a reusit sa stranga depozite de 30.000 de lei, dar si sa cumuleze datorii de 200.000 de lei (imprumutati de la o persoana fizica).

El mai detine actiuni la Unicredit, in valoare de 1.500 de lei si la Agentia de Insolventa, in suma de 11.000 de lei.

In schimb, Nicolae Danila, noul membru al CA al BNR si fostul presedinte al BCR impresioneaza la capitolul avere. Danila detine 2 case de vacanta, 6 apartamente si o alta casa cu destinatia locuinta.

Depozite bancare de 3,6 mil euro (majoritatea tinute insa in lei), un portofoliu de actiuni de peste 5 mil. euro, dar si venituri de 109.000 de lei din inchirierea spatiilor detinute. In plus, activitatea din comisia „Zece pentru Romania”, mai adauga un maruntis de 3.000 de lei familiei Danila.