Millennium bcp a inregistrat pierderi de 26,7 milioane euro in primele trei trimestre ale acestui an, cu 22,4% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, cand insumau 21,8 milioane euro, potrivit datelor publicate miercuri de banca portugheza si citate de NewsIn.

Pe plan operational, veniturile inregistrate de Millennium bcp in Romania s-au dublat in primele noua luni, de la 8,8 milioane euro la 18,1 milioane euro, in vreme ce cheltuielile operationale au crescut cu numai 1,6%, de la 31,1 milioane euro la 31,6 milioane euro in acelasi interval.

Creditele acordate clientilor au sporit cu aproape o treime (32,1%), de la 193 milioane euro, cat acordase pana la 30 septembrie 2008, la 255 milioane euro - la finalul lunii septembrie a acestui an.

Ritmul de atragere a depozitelor de la clienti a fost, insa, mult mai pronuntat, acestea crescand cu 213% de la 77 milioane euro la 240 milioane euro in acelasi interval.

Millennium a atras atentia asupra schimbarii de strategie aplicate in Romania, unde a trebuit sa se reorienteze asupra atragerii de fonduri de la clienti si a transformarii unitatilor cu profil de consum in unitati cu profil complet de operatiuni. "In pofida extinderii, cheltuielle sunt mentinute sub control", sustin reprezentantii Millennium bcp.

Cat priveste reteaua din Romania, Millennium a deschis 29 de noi unitati in decurs de un an, numarul total al acestora urcand la 74 la finalul lunii septembrie, in timp ce numarul de angajati a crescut de la 619 la 694 persoane.

Millennium Bank Romania, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Banca si-a propus sa ajunga la 75 de sucursale pana la finalul acestui an.

Millennium bcp si-a sporit cu un sfert (25,3%) profitul net in primele noua luni, de la 142,1 milioane euro la 178,1 milioane euro.