Totalul contractelor de leasing incheiate de membrii Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania in acest an nu va depasi 1,25 miliarde de euro, fata de 4,8 miliarde incheiate in 2008, ceea ce reprezinta o scadere cu aproape 75%, potrivit Adrianei Ahciarliu, secretar general al asociatiei. Ea a mai spus ca pentru 2010 nu exista semnalele unui reviriment ci doar o stagnare a nivelului din acest an.

Secretarul general al ALB a mai aratat ca cele mai mari probleme pe care le are asociatia pe care o conduce tin de politica de provizionare a BNR care ar trebui sa fie „mai flexibila”. Un contract din trei inregistreaza restante, mai spune Ahciarliu, cel mai mare numar inregistrandu-se in randul companiilor, in vreme ce la persoanele fizice restantele sunt de 10%.

Membrii ALB s-au declarat nemultumiti si de faptul ca platesc TVA pentru contracte neincasate, iar decizia Curtii Constitutionale de eliminare a titlului executorului silit fara a se impune si termene clare de solutionare a dosarelor duce la blocarea pietei de restructurare a contractelor de leasing cu probleme.