"Asa e, nu am incheiat nici macar un contract. Am lansat programul, dar imediat dupa asta, banca finantatoare (Merryll Lynch –n.n) a avut probleme si a inghetat totul. Pe urma, criza a ajuns si in Romania si totul s-a terminat. Asteptam vremuri mai bune", a declarat Bogdan Baltazar, despre programul prin care batranii de peste 65 de ani puteau obtine o suma de bani plus o renta viagera in schimbul locuintelor.

Conceptul se cheama “equity release” si functioneaza cu succes in Vest.

Bogdan Baltazar, fostul presedinte al BRD, este membru in consiliul consultativ al companiei HILD Romania, alaturi de Elena Petculescu, fostul presedinte al Bancpost, sociologul Lucian Liviu Albu - director al Institutului de Prognoza Economica si Peter Zaboji, antreprenor si investitor, fost director al unor companii de telecomunicatii din Germania.

In Romania, programul a fost lansat in toamna trecuta cu mare fast. Potrivit calculelor, un client in varsta de 74 de ani ar fi putut primi in schimbul unei locuinte evaluate la 100.000 euro, 18.000 de euro la semnarea contractului si o renta viagera in lei echivalenta cu peste 300 de euro lunar, actualizata anual in functie de rata inflatiei. Fostul presedinte al BRD estima ca numai in Bucuresti ar putea avea 6.000 de clienti.