Comisia Europeana a aprobat planurile de restructurare ale grupurilor bancare Lloyds, ING si KBC, care au beneficiat de ajutoare guvernamentale dupa ce au fost afectate de criza financiara, potrivit AFP. In trei hotarari separate, autoritatea de concurenta din UE a aratat ca masurile propuse sunt "compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat si sunt destinate sa remedieze perturbarile grave din economia unui stat membru".

Pentru grupul belgian KBC, singurul care nu a anuntat inca natura si amploarea restructurarilor, Comisia a precizat ca a acceptat "cedarea, desprinderea progresiva si listarea pe bursa a diferitelor activitati". KBC a anuntat ca va renunta la un numar semnificativ de afaceri din Europa Centrala si de Est si va vinde banca Centea si compania de asigurari Fidea din Belgia, a mai anuntat autoritatea de concurenta a UE.

Totodata, Lloyds a anuntat ca va renunta la o serie de unitati bancare in Scotia si la divizia de servicii financiare online Intelligent Finance.

Grupul ING a anuntat luna trecuta ca intentioneaza sa isi vanda divizia de asigurari si isi va majora capitalul social cu pana la 7,5 miliarde de euro, pentru a rambursa mai devreme jumatate din ajutorul obtinut de la guvernul olandez.