Banca Angliei a anuntat ca in toamna anului trecut a acordat bancilor Royal Bank of Scotland (RBS) si HBOS imprumuturi de urgenta de 61,6 miliarde de lire sterline, potrivit Reuters. Institutia nu a publicat detalii referitoare la imprumuturile de urgenta oferite in raportul anual publicat in luna mai pentru a se evita pierderea increderii in sistemul bancar britanic.

Reprezentantii Bancii Angliei au precizat ca in prezent nu mai era nevoie de a pastra secretul cu privire la destinatia fondurilor de urgenta, avand in vedere ca bancile au o baza financiara mai sanatoasa.

Fondurile de urgenta au fost rambursate in totalitate pana la inceputul acestui an de cele doua banci. RBS a rambursat fondurile primite de la autoritati in data de 16 decembrie 2008, iar HBOS in 16 ianuarie.

HBOS este in prezent parte a Lloyds Banking Group, care este detinut in proportie de 43% de catre autoritatile britanice. Totodata, autoritatile detin 84% din actiunile RBS, titluri pe care le-a preluat in urma unor injectii de capital de 50 miliarde de lire sterline.